KOLLAGEENI JA KOLLAGEENIPEPTIDIT: MITÄ EROA NIILLÄ ON?

Mitä kollageeni jakollageenipeptidit ovat? Me Vichyllä annamme sinulle tietoa eroista ja inspiroimme sinua aamun ja illan ihonhoitorutiinilla,Kerromme myös, mitä kollageeni on ja mitä ominaisuuksia sillä on ihossa.

MITÄ KOLLAGEENI ON?

Olet luultavasti kuullut kollageenista ennenkin. Mutta mitä se oikeastaan on? 

Kollageeni on rakenneproteiini - proteiini, jolla on elimistössä tärkeä tehtävä. Kehomme tuottaa luonnostaan useita erilaisia kollageenityyppejä, joita esiintyy eri kudoksissa. Yhdessä kollageeni muodostaa tärkeitä rakennusaineita koko kehossa.

Kollageenimolekyylit muodostavat fibrillejä, jotka yhdistyvät kollageenikuiduiksi muodostaen eräänlaisen kehyksen. Tämä erittäin vakaa rakenne tukee ihoa, sidekudosta, hiuksia ja verisuonten seinämiä sekä jänteitä, rustoja, lihaksia ja luita. 

I-tyypin kollageeni on ihon hallitsevin kollageeni. Tämän proteiinin tärkeä tehtävä on ylläpitää ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä. Nuorena ihomme koostuu noin 80-prosenttisesti kollageenista, mutta iän myötä luonnollinen tuotanto alkaa vähentyä.

MITÄ KOLLAGEENIPEPTIDIT OVAT?

Kollageenipeptidit ovat aktiivinen ainesosa, jonka löydät ihonhoidosta. Saatat kuitenkin miettiä, mitä eroa on kollageenin ja kollageenipeptidien välillä?

 

Rakenneproteiini, kollageeni, koostuu aminohapoista, jotka ovat kaikkien elävien organismien proteiinien perusrakenneosia. Aminohapot muodostavat pitkiä säikeitä, jotka kiertyvät toistensa ympärille.

 

Jos kollageenia lisätään tässä muodossa seerumeihin tai voiteisiin, se ei imeydy ihoon sen molekyylikoon vuoksi. Siksi se hajoaa ja siitä tehdään peptidejä.

 

Peptidejä saadaan, kun rakenneproteiini hydrolysoidaan prosessissa, jossa erityiset entsyymit hajottavat kollageenin pieniksi, lyhyiksi aminohappoketjuiksi - kollageenipeptideiksi. Näin ne pääsevät tunkeutumaan ihoon tehokkaammin

MILLAINEN VAIKUTUS KOLLAGEENIPEPTIDEILLÄ ON IHOON?

Vaikka kollageeni takaa, että ihomme pysyy kiinteänä ja sileänä nuorena, sen tuotanto alkaa vähitellen hidastua, kun saavumme varhaisaikuisuuteen. 

Jo 25-vuotiaana kollageenin tuotanto alkaa vähentyä 1 % vuodessa, ja tämän vaikutukset näkyvät yhä selvemmin iän myötä. Iho menettää volyymiaan, näyttää vähemmän kiinteältä ja kimmoisalta, ja ryppyjä ja juonteita alkaa näkyä. Ympäristötekijät ja elämäntapa ovat kuitenkin myös tyypillisiä tekijöitä, jotka voivat nopeuttaa tätä prosessia. 

Siksi voi olla hyödyllistä käyttää kollageenipeptidejä sisältäviä tuotteita. Ne voivat muun muassa auttaa palauttamaan ihon hehkun. Muita etuja iholle ovat: 

  • Lisääntynyt kimmoisuus:Kollageenipeptidit edistävät solujen uusiutumista ja torjuvat kollageenin katoamisesta johtuvia ikääntymisen merkkejä. Tämä saa kasvojen ääriviivat näyttämään kireämmiltä ja kiinteämmiltä.
  • Lisääntynyt joustavuus: Kollageenipeptidit saavat ihon näyttämään säteilevämmältä ja joustavammalta. Samalla rypyt ja juonteet vähenevät ja iho näyttää täyteläisemmältä ja raikkaammalta.
  • Vahvistettu ihon suojamuuri: Kollageenipeptidit lisäävät ihon vastustuskykyä ulkoisia vaikutuksia vastaan. Tämä tekee ihosta vähemmän herkän ja vähemmän alttiin epämukavuudelle.

PÄIVITTÄINEN ANTI-AGE IHONHOITORUTIINI KOLLAGEENIPEPTIDEILLÄ

Ihonhoidossa on aina otettava huomioon ihon erilaiset tarpeet sekä päivällä, että yöllä. Esimerkiksi päivällä iho altistuu ulkoisille vaikutuksille, joilta sen on suojauduttava. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi UV-säteet, ilmansaasteet ja ympäristötekijät, kuten kylmyys, kuumuus, tuuli tai kuiva ilma.

 

Me Vichyllä olemme koonneet ihonhoitorutiinin, jossa on kollageenipeptidejä sisältäviä tuotteita, jotka inspiroivat aamun ihonhoitorutiiniasi.

 

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeää käyttää kollageenipeptidejä sisältäviä ihonhoitotuotteita säännöllisesti ja pidemmän aikaa. Ole siis kärsivällinen! Tulosten pitäisi alkaa näkyä noin neljän viikon kuluttua.

 

 

1. Tehosta ihon antioksidanttista puolustusta

Hyvän pohjan luomiseksi myöhemmälle ihonhoidolle suosittelemme C-vitamiinia sisältävää seerumia. 

C-vitamiini on antioksidantti, joka suojaa ihoa hapettumisstressiltä, neutraloi vapaita radikaaleja ja palauttaa ihon terveen hehkun. 

Kokeile Vichy Liftactiv Vitamin C Serum -seerumia, joka sisältää aktiivisen kompleksin, joka sisältää 15 % puhdasta C-vitamiinia, E-vitamiinia, pyknogenolia ja hyaluronihappoa. Seerumi antaa tasaisemman ihon sävyn ja vähentää juonteita. 


2. Kollageenipeptidejä sisältävä päivävoide

Seerumin jälkeen suosittelemme ikääntymistä torjuvaa päivävoidetta, jossa on kollageenipeptidejä, tukemaan ihon tärkeitä suojaavia toimintoja ja varmistamaan tasapainoisen ihonsävyn. 

Vichy Liftactiv Collagen Specialist -päivävoide peptidikompleksilla tehostaa ihosolujen uusiutumista ja kiinteyttää ihoa. C-vitamiini ja niasiiniamidi suojaavat vapaita radikaaleja vastaan ja vähentävät pigmenttiläiskiä.

Pehmeä koostumus imeytyy nopeasti ihoon ilman rasvaista tai tahmeaa tunnetta. 


3. Auringolta on tärkeä suojautua kollageenin menetyksen estämiseksi  

Ei ole mikään salaisuus, että auringon UV-säteet vaikuttavat ihoon. Ne lisäävät ihosyövän riskiä ja aiheuttavat ihon epätasaista rakennetta, mutta ne myös nopeuttavat ihon kollageenikatoa. 

Siksi sinun pitäisi aina käyttää aurinkosuojaa päivittäisen kauneusrutiinisi päätteeksi - ympäri vuoden. 

Kokeile Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ -aurinkosuojaa, jonka erittäin kevyt koostumus imeytyy välittömästi ilman rasvaista tunnetta tai valkoisia jälkiä. Se sisältää laajakirjoisia UV-suodattimia ja korkean suojakertoimen, jotka auttavat suojaamaan ihoa auringonsäteiden aiheuttamilta vaurioilta.  

Levitä aurinkovoidetta reilu kerros ja levitä säännöllisesti, jotta vältät auringon aiheuttaman ennenaikaisen ikääntymisen.

Jos haluat antaa solujen uusiutumiselle lisäpotkua yöllä, kuorivaa retinolia (A-vitamiinia) sisältävä seerumi on ihanteellinen. 

Vichyn yökäyttöön tarkoitettu Liftactiv Retinol Specialist -seerumi sisältää erittäin tehokkaan anti-age-kompleksin, jossa on 0,2 % puhdasta retinolia, hyaluronihappoa ja probioottiuutteita, jotka tekevät ihon ilmeestä tasaisemman ja säteilevämmän. 

Neuvo: Retinoli lisää ihon valoherkkyyttä, joten sitä on parasta käyttää illalla ennen nukkumaanmenoa. Suosittelemme aurinkovoiteen käyttöä päivällä. 

Jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt retinolia, ihosi tulisi vähitellen tottua uuteen aktiiviseen aineeseen, jotta vältät ärsytyksen.2. Ravitseva yövoide, jossa on kollageenipeptidejä

Seerumin päälle voit levittää Vichyn Liftactiv Collagen Specialist -yövoidetta, joka antaa iholle kollageenipeptidejä, C-vitamiinia ja resveratrolia, joka on antioksidanttisia ominaisuuksia omaava ainesosa. 

Aktiiviset ainesosat elvyttävät ihoa, kompensoivat kollageenin katoamisen näkyviä merkkejä, kiinteyttävät ja silottavat ihoa ja valmistavat sitä seuraavaan päivään.

IHO- ANALYYSI

SkinConsult AI

TUNNISTA IHOSI TARPEET

ALOITA ANALYYSI