Erityyppiset juonteet ja niiden torjuminen

Lue erityyppisistä juonteista ja siitä, miten niitä vastaan voi taistella.

Väistämättömät rypyt: iholle ikääntymisen myötä ilmaantuvat juonteet(1)

Useimmat huomaavat ensimmäisen ryppynsä. Monilla kyseessä ovat otsarypyt, eli niin sanotut Sibelius-rypyt. Joillakin ne ovat taas naururypyt silmien tai huulten ympärillä. Joillakin taas nenän ja huulten väliin jäävät nasolabiaalijuonteet syvenevät vähitellen.

Ryppyjä ilmaantuu yksilöllisesti elämän mittaan. Niihin vaikuttavat geenit, elämäntavat (jopa vuosien jälkeen), kasvojemme luonnolliset jokapäiväiset ilmeet sekä ihonhoitotottumukset.

Hyvä uutinen on se, että dermatologian alalla tiedetään enemmän kuin koskaan siitä, miten tiettyjen ryppyjen ilmaantumista voi hidastaa - ainesosilla jotka sekä täyteläistävät ihoa välittömästi että asteittain taistelevat kollageenin vähenemisen aiheuttamia ikääntymisen merkkejä vastaan

20 prosenttia ihon ikääntymisestä johtuu yksinkertaisesti ajasta. Kun iho ikääntyy ja ensimmäiset rypyt ilmaantuvat, tämä liittyy suoraan dermaalisen rakenteen eli ihon toisen kerroksen muutoksiin. Tarkemmin ottaen ihon kuituverkosto, joka koostuu kollageeneista, elastiineista ja GAG-sokereista (mukaan lukien hyaluronihaposta), hajoaa vähitellen. Nämä rypyt ovat geneettisesti ohjelmoituja. Jos asuisimme maan alla altistumatta koskaan päivänvalolle tai emme koskaan ilmehtisi, ihon dermaalinen rakenne rikkoutuisi silti, joskin huomattavasti hitaammin.  Tämä luontainen ikääntyminen on yksinkertaisesti seurausta ajan kulumisesta.

Ryppyjen ilmaantumisen nopeutuminen: juonteet muiden tekijöiden seurauksena.

80 prosenttia ihon ikääntymisestä johtuu ulkoisten ja sisäisten tekijöiden yhdistetystä vaikutuksesta, joka liittyy elämäntapoihimme. Kysymyksessä on eksposomitekijöistä johtuva ikääntyminen. Eksposomitekijät kuten UV-säteily, valo, saasteet, stressi ja väsymys aiheuttavat useita reaktioita iholla päivittäin. Nämä päivittäiset reaktiot laskevat kollageenin ja elastiinin tasoja, mikä aiheuttaa ikääntymisen merkkejä pitkällä aikavälillä. Mitä enemmän iho altistuu näille eksposomitekijöille sitä todennäköisemmin kehittyvät myös ikääntymisen merkit kuten hienot juonteet, rypyt ja pigmenttimuutokset.

Silmänympärysrypyt: ilmehtimisen aiheuttavat juonteet ja rypyt silmänympärysalueella

Naururypyt ilmaantuvat silmänympärysiholle ensin, koska se on osalla ihmisistä todella ohutta, ja lisäksi ilmaisemme itseämme paljon silmillä. Ilmehtimisen kannalta olennaiset silmien ulkonurkat ovat siis erityisen alttiita ohuille juonteille, ja siksi silmänympärysiholle onkin olemassa anti-age-tuotteita.
IHO- ANALYYSI

SkinConsult AI

TUNNISTA IHOSI TARPEET

ALOITA ANALYYSI