SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Viikko

1

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ POSTMENOPAUSSISTA

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Viikko 1

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ POSTMENOPAUSSISTA

Tervetuloa Menocoach-ohjelmaan

ONNITTELUT! OLET ALOITTAMASSA MENOCOACHIN POSTMENOPAUSSIOHJELMAN!

ALOITETAAN ENSIMMÄISELLÄ VIIKKO KOLMELLA TAVOITTEELLA:

 • YMMÄRRÄT, MITÄ POSTMENOPAUSSI TARKOITTAA
 • VALITSET SOPIVAT PÄIVITTÄISET IHONHOITOTUOTTEET
 • YRITÄT HARJOITTAA KASVOHIERONTARUTIINIA 3 KERTAA IHOSI VAHVISTAMISEKSI
Katso video

MITÄ
POSTMENOPAUSSI TARKOITTAA?

NAISTEN TERVEYS

Tohtori Marla Shapiro on International Menopause Society (IMS) -järjestön hallituksen jäsen ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on erityisen kiinnostunut naisten terveydestä.

Lue lisää postmenopaussioireista ja siitä, miten ne vaikuttavat kehoon ja mieleen.

MITEN HORMONAALISET MUUTOKSET VAIKUTTAVAT IHOON?

IHO JA EKSPOSOMIT – Ympäristö, elämäntavat ja hormonaaliset muutokset.

Kanadalainen ihotautilääkäri, tohtori Jennifer Beecker on erikoistunut lääketieteelliseen dermatologiaan, ihosyövän tutkimukseen sekä kosmeettiseen dermatologiaan.

Tutustu siihen, miten hormonaaliset muutokset vaikuttavat ihoon postmenopaussin aikana ja miten voit suojella ihoasi päivittäin.

NEOVADIOL POST-MENOPAUSE
-TUOTESARJA

VICHYN RATKAISU

Vichy Laboratoires on luonut NEOVADIOL POST-MENOPAUSE -seerumista ja -voiteista koostuvan tuotesarjan vaihdevuosi-ihon erityistarpeisiin.
Tuotesarjan teho on kliinisesti testattu vaihdevuosi-ikäisillä, herkkäihoisilla naisilla.

VIIKKO 1.
IHONHOITORUTIINI
POSTMENOPAUSSIN AIKANA

Frédérique Labatut,
Vichy Laboratoires: In Johtaja

Lue lisää

IHONHOITORUTIINI POSTMENOPAUSSIN AIKANA

NEOVADIOL-koostumukset sisältävät tehokkaan yhdistelmän aktiivisia ainesosia, jotka vastaavat ihon erityistarpeisiin vaihdevuosien aikana.

Vaihdevuosien aikana vaihteleva estrogeenin ja kortisolin määrä aiheuttaa kollageenin menetystä. Sen kompensoimiseksi NEOVADIOL-seerumin ja -voiteiden koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän Cassiauutetta ja Proxylane-ainesosaa, jotka kiinteyttävät ihoa.

Jotta ikääntyvän ihon talin menetystä voidaan kompensoida: postmenopaussiin sopivat ihonhoitotuotteemme sisältävät omega-3-, omega-6- ja omega-9-rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa syvältä.

VAIHE 1 – PUHDISTUS

VICHY PURETÉ THERMALE 3-IN-1 -PUHDISTUSVOIDE

Puhdistaa epäpuhtaudet ja ilmansaasteet, poistaa kasvo- ja silmämeikin sekä jättää ihon pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi kuivattamatta sitä.

VAIHE 2 – VALMISTELU

NEOVADIOL MENO 5 BI-SEERUMI

Aktivoi uudelleen kolmea ihomekanismia: kiinteyttää, vähentää pigmenttimuutoksia, antaa hehkua

 1. –13 % veltostunut iho(1)
 2. –22% pigmenttiläiskien koko on pienentynyt (2)
 3. +61% Epidermal surface lipids(3)
 4. -12% wrinkles(4)
 5. +14 % hehku(1)

VAIHE 3 – PÄIVITTÄISEN IHON KOSTEUDEN SÄILYTTÄMINEN JA RAUHOITTAMINEN

NEOVADIOL POST-MENOPAUSE -PÄIVÄVOIDE JA -YÖVOIDE

Aktivoi ihon mekanismeja uudelleen perimenopaussin aikana:

 • –25 % veltostunut iho(3)
 • +17% density (5)
 • -28% wrinkles (5)

VAIHE 4 – IHON PÄIVITTÄINEN SUOJAAMINEN AURINGOLTA

CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY SPF50+ on tärkeä vaihe päivittäisessä ihonhoitorutiinissa ympäri vuoden. Kevyt, hengittävä koostumus yhdistettynä kehittyneeseen teknologiaan, tarjoaa tasaisen näkymättömän peittävyyden, joka ei jätä iholle valkoisia jälkiä tai tahmeaa lopputulosta.

(1) Kliininen arvio 42 naisella 2 kuukauden kuluttua, (2) Instrumentaalinen testi, tummien läiskien vähentyminen, 41 naista 2 kuukauden kuluttua, (3) Kliininen arvio 219 naisella, jotka käyttivät Neovadiol post-menopause -voiteita 3 kuukauden ajan

FRÉDÉRIQUE LABATUT

VICHY LABORATOIRES:IN JOHTAJA

“LÖYDÄ ITSELLESI SOPIVAT, AKTIIVISIA AINESOSIA SISÄLTÄVÄT TUOTTEET, JOTKA TUKEVAT IHOSI HYVINVOINTIA POSTMENOPAUSSIN AIKANA.”

1

3-IN-1-PUHDISTUSVOIDE

PURETE THERMALE
3-IN-1-PUHDISTUSVOIDE

Tutustu

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Tutustu

3

Post-Menopause Päivävoide

NEOVADIOL
Post-Menopause Päivävoide

Tutustu

4

Post-Menopause Yövoide

NEOVADIOL
Post-Menopause Yövoide

Tutustu

5

UV-AGE DAILY SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV-AGE DAILY SPF50+

Tutustu

OMAKSU UUSI KASVOJENHOITORUTIINI

Kasvoissa on 57 lihasta, joita pitää stimuloida tai rentouttaa. Kasvohieronnan ohjaaja Aurelia del Sol yhdistää hengitysharjoitukset, hieronnan ja akupainannan ihoa päivittäin kaunistavaksi rutiiniksi.
Tämä on sinun hetkesi, nauti siitä!

Ota mukava asento. Hengitä sisään. Hengitä ulos. Seuraa mestarin ohjeita!

POSTMENOPAUSSIN HALLITSEMINEN

KOKONAISVALTAINEN LÄHESTYMISTAPA TERVEYTEEN

Koko vaihdevuosien ajan kehossa tapahtuu lukuisia biologisia ja kliinisiä muutoksia. Näiden muutosten ymmärtäminen ja tunnistaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa auttaa taistelemaan niiden aiheuttamia haittoja vastaan ja valmistelemaan kehoasi tuleviin vuosiin.

3 min
lukuaika

VIIKKO 1.
POSTMENOPAUSSIN HALLITSEMINEN
TERVEYDEN KOKONAISVALTAISEN
HUOMIOINNIN AVULLA

Tohtori Thierry Haag,
Gynekologi

Lue lisää

POSTMENOPAUSSIN HALLITSEMINEN TERVEYDEN KOKONAISVALTAISEN HUOMIOINNIN AVULLA

MITÄ POSTMENOPAUSSI TARKOITTAA?

Postmenopaussilla tarkoitetaan vaihdevuosien jälkeistä ajanjaksoa, joka alkaa vuosi viimeisten kuukautisten jälkeen. Tässä vaiheessa munasarjat eivät tuota enää munasoluja ja estrogeenituotanto on lähes loppunut.

Ennen vaihdevuosia koetut oireet vaihtelevat nyt vakavuudeltaan, voimakkuudeltaan ja esiintymistiheydeltään. Joillakin oireet saattavat helpottaa, kun taas toiset voivat tuntea ne voimakkaammin. On jopa mahdollista, että postmenopaussin aikana ilmaantuu yhtäkkiä oireita, joita ei ollut ennen vaihdevuosia. Suurin ero perimenopaussin ja postmenopaussin välillä on se, että jälkimmäinen kestää koko loppuelämän. Siksi kehossa tapahtuvia muutoksia on ymmärrettävä pidemmän ajanjakson ajan. Lyhyen, keskipitkän tai pitkän aikavälin oireiden välttämiseksi on tärkeää käydä perusteellisia ja säännöllisiä keskusteluja lääkärin kanssa. Näin voit kohdata tämän uuden täysin luonnollisen elämänvaiheesi turvallisin ja luottavaisin mielin.

LYHYEN AIKAVÄLIN OIREET

Lyhyen aikavälin oireet ovat yleensä, mutta eivät aina, tuttuja jo perimenopaussin ajalta. Tässä vaiheessa yöhikoilu, kuumat aallot, univaikeudet tai seksuaalinen haluttomuus ovat arvaamattomia ja vaikuttavat aika ajoin eri tavoin. Joissakin tapauksissa lääkkeettömät hoidot (terveellinen ruokavalio, liikunta, luontaistuotteet, alkoholin ja tupakan käytön lopettaminen jne.) eivät välttämättä riitä. Silloin keskustelu lääkärin kanssa voi johtaa hormonikorvaushoitoon, josta osa kokee saavansa paljon apua.

KESKIPITKÄN AIKAVÄLIN OIREET

 • Rasvan jakautuminen

Korvatakseen munasarjojen tuottaman estrogeenin vähentymistä elimistö stimuloi lisämunuaisia, jotka lisäävät estrogeenia tuottavan rasvakudoksen määrää. Sen vuoksi rasva siirtyy erityisesti vatsan ja pakaroiden alueelle. Älä silti hätäile, sillä terveellinen, monipuolinen ja määrältään kohtuullinen ruokavalio auttaa kehoasi sopeutumaan näihin muutoksiin, jolloin voit paremmin.

 • Virtsa- ja sukupuolielinten vaivat

Estrogeenin vähentyminen johtaa joskus vulvovaginaaliseen atrofiaan, jonka seurauksia ovat esimerkiksi emättimen kuivuus ja epämukavuus, tiheä ja äkillinen virtsaamisen tarve ja joskus jopa ponnistusvirtsankarkailu (virtsan karkailu fyysisen rasituksen aikana). Nämä muutokset voivat vaikuttaa myös emättimen bakteerikantaan ja siten lisätä riskiä sairastua esim. hiivasienitulehdukseen tai bakteerivaginoosiin. Keskustele lääkärin kanssa miten hoitaa näitä vaivoja. Useimmissa tapauksissa hyvä ennakointi ja säännöllinen seuranta antavat kaiken tarvittavan avun.

 • Ihon ikääntyminen

30% ihon kollageenista katoaa postmenopaussin viiden ensimmäisen vuoden aikana. Tämä vaikuttaa suoraan ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Ihon sileyttä ja kosteutusta voi kuitenkin edistää esim. lisäämällä ruokavalioon runsaasti E-vitamiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja sisältäviä ruokia. Myös runsaasta liikkumisesta on hyötyä ja voit lisäksi hemmotella itseäsi ihonhoitotuotteilla, jotka vähentävät näitä muutoksia.

PITKÄN AIKAVÄLIN OIREET

 • Tuki- ja liikuntaelinten haasteet

Osteoporoosista johtuvat tuki- ja liikuntaelinten oireet ovat yleisiä. Niitä ovat esimerkiksi selkäkipu, pienistä tapaturmista johtuvat murtumat, pituuden vähentyminen ja liikkuvuuden heikkeneminen. Nykyään osteoporoosia vastaan on helppo taistella. Useimmat riskit voidaan välttää harrastamalla runsaasti liikuntaa ja varmistamalla riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti. Jos tämä ei riitä, muitakin hoitomuotoja on saatavilla. Keskustele hoitomuodoista lääkärisi kanssa.

 • Sydän- ja verisuonitaudit

Estrogeenillä on merkittävä rooli sydämen ja koko sydän- ja verisuonielimistön suojelussa. Estrogeenin määrän vähentyessä verenpaineen, huonon kolesterolin ja aivohalvauksen riski kasvaa. Paras tapa taistella näitä riskejä vastaan on terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta sekä tupakan ja alkoholin kaltaisista huonoista tavoista luopuminen.

Jokaiseen vaihdevuosien oireeseen on olemassa ratkaisu – olipa se lääketieteellinen tai ei. Jokainen nainen on oma yksilönsä, joten ratkaisut riippuvat omista erityistarpeista ja toiveista. Olipa valinta mikä tahansa, sen on oltava yksilöllinen. Itsellesi sopivan ratkaisun voit selvittää oman lääkärisi opastuksella ja tuella.

TOHTORI THIERRY HAAG

GYNEKOLOGI, VICHY SPA

“POSTMENOPAUSSI ON PYSYVÄ VAIHE. SIKSI KEHOSSA TAPAHTUVIA MUUTOKSIA ON YMMÄRRETTÄVÄ PALJON PIDEMPÄÄN. ”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.