Miksi ihoni on niin kuiva vaihdevuosien aikana?

Ihon kutina, velttous ja kuivuus – nämä ovat yleisiä muutoksia, jotka vaihdevuodet tuovat mukanaan. Kuivuus myös tuntuu näistä ikävimmältä. Siihen vaikuttaa ensisijaisesti ihon kyvyttömyys sitoa itseensä vettä.

Tri Karolina Kopeć

Ihotautilääkäri

Kuiva iho vaihdevuosien aikana on todella yleinen

Kuivuus on yksi merkittävimmistä haasteista, kun kasvojen iho ikääntyy naisilla menopaussin jälkeen. Kuiva iho on yksi yleisimmistä ikääntyneiden naisten iho-ongelmista.
Se johtuu estrogeeni- ja progesteronitasojen laskusta. Viidenkymmenen vuoden jälkeen ihon kosteustasapaino ja kyky sitoa vettä muuttuvat. Lisäksi aineenvaihdunta hidastuu ja ihosta tulee kuivempi ja se voi menettää kimmoisuutta. Kuivaa ihoa vastaan voi kuitenkin taistella kosteuttamalla ihoa.

Ihon kuivuus ilmenee eri tavoilla vaihdevuosien aikana

Merkkejä ovat:
1. Kireän tuntuinen iho suihkun jälkeen.
2. Hilseilevä tai kuoriutuva iho
3. Halkeilevat kädet ja kantapäät
4. Kutiseva iho
5. Jos ihosi on tummempaa sävyä, siihen saattaa tulla harmaampia sävyjä.
Kuivuus johtuu siitä, että ihon pintakerroksen uusiutuminen hidastuu, mikä aiheuttaa ikääntyneiden solujen kertymistä ihon uloimpaan kerrokseen. Ihon kyky tuottaa talia heikkenee ja iho menettää kimmoisuutta.

Lisäksi ihon luonnostaan sisältämä hyaluronihappo vähenee. Tämä aiheuttaa kosteuden ja kiinteyden puutetta.

TÄRKEITÄ MUISTETTAVIA SEIKKOJA

Ihon kuivuus johtuu kosteuden puutteesta, mikä puolestaan aiheutuu estrogeenitasojen vähenemisestä. Kun ihon tasapaino häiriintyy, se ei pysty toimimaan kuten pitäisi – tässä tapauksessa iho ei siis pysty sitomaan itseensä vettä.

IHO- ANALYYSI

SkinConsult AI

TUNNISTA IHOSI TARPEET

ALOITA ANALYYSI