SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Viikko

1

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ PERIMENOPAUSSISTA

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Viikko 1

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ PERIMENOPAUSSISTA

TERVETULOA MENOCOACH-OHJELMAAN

ONNITTELUT! OLET ALOITTAMASSA MENOCOACHIN PERIMENOPAUSSIOHJELMAN!

ALOITETAAN ENSIMMÄINEN VIIKKO KOLMELLA TAVOITTEELLA:

 • YMMÄRRÄT, MITÄ PERIMENOPAUSSI TARKOITTAA
 • VALITSET SOPIVAT PÄIVITTÄISET IHONHOITOTUOTTEET
 • YRITÄT HARJOITTAA KASVOJEN HIERONTARUTIINIA 3 KERTAA IHOSI VAHVISTAMISEKSI
Katso video

MIKÄ ON PERIMENOPAUSSI?

NAISTEN TERVEYS

Tohtori Marla Shapiro on International Menopause Society (IMS) -järjestön hallituksen jäsen ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on erityisen kiinnostunut naisten terveydestä.

Lue lisää perimenopaussin oireista ja siitä, miten ne vaikuttavat kehoon ja mieleen.

MITEN HORMONAALISET MUUTOKSET VAIKUTTAVAT IHOON?

IHO JA EKSPOSOMIT – Ympäristö, elämäntavat ja hormonaaliset muutokset.

Kanadalainen ihotautilääkäri, tohtori Jennifer Beecker on erikoistunut lääketieteelliseen dermatologiaan, ihosyövän tutkimukseen sekä kosmeettiseen dermatologiaan.

Tutustu siihen, miten hormonaaliset muutokset vaikuttavat ihoon perimenopaussin aikana ja miten voit suojella ihoasi päivittäin.

NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE
-TUOTESARJA

VICHYN RATKAISU

Vichy Laboratoires on luonut NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE -seerumista ja -voiteista koostuvan tuotesarjan vaihdevuosi-ihon erityistarpeisiin.

Dermatologisesti testattu. Tuotesarjan teho on testattu vaihdevuosi-ikäisillä naisilla käyttäen kosmetokliinisiä arviointeja. Testattu herkällä iholla.

VIIKKO 1.
IHONHOITORUTIINI
PERIMENOPAUSSIN AIKANA

Frédérique Labatut,
Vichy Laboratoires: In Johtaja

Lue lisää

IHONHOITO-RUTIINI PERIMENOPAUSSIN AIKANA

NEOVADIOL Perimenopause -tuotteet on rikastettu tehokkailla aktiivisilla aineosilla, jotka vastaavat ihon erityistarpeisiinperimenopaussin aikana.

NEOVADIOL-seerumin ja -voiteiden koostumuksissa yhdistyvät tehokkaat Cassiauute ja Proxylane-ainesosa, jotka elvyttävät ihoa. Ne taistelevat estrogeenin ja kortisolin vaihteluista perimenopaussin aikana johtuvia näkyviä ikääntymisen merkkejä vastaan.

Jotta iho olisi täyteläisempi ja hyaluronihapon päivittäinen menetys voitaisiin korvata, perimenopaussi-rutiinimme ihonhoitotuotteet on rikastettu myös hyaluronihapolla.

VAIHE 1 – PUHDISTUS

VICHY PURETÉ THERMALE 3-IN-1 -PUHDISTUSVOIDE

Puhdistaa epäpuhtaudet ja ilmansaasteet, poistaa meikin kasvoilta ja silmistä sekä jättää ihon kiinteän ja miellyttävän tuntuiseksi, kuivattamatta sitä.

VAIHE 2 - VALMISTAUDU

NEOVADIOL MENO 5 BI-SEERUMI

Tämä seerumi kompensoi vaihdevuosien näkyviä merkkejä iholla parantamalla ihon kiinteyttä ja hehkua. 

 1. -13 % veltostunut iho(1)
 2. -22% pigmenttiläskien koko on pienentynyt (2)
 3. +61% Epidermal surface lipids(3)
 4. -12% wrinkles(4)
 5. +14 % hehkuvampi iho(1)

VAIHE 3 - YLLÄPIDÄ IHON PÄIVITTÄISTÄ KOSTEUTUSTA JA RAUHOITTAVAA VAIKUTUSTA

NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE PÄIVÄ- JA YÖVOITEET

Aktivoi ihon mekanismeja uudelleen perimenopaussin aikana:

 • +17 % täyteläisempi iho (3)
 • -28% wrinkles (5)
 • -50% dryness (5)

VAIHE 4 – SUOJAA IHOASI PÄIVITTÄIN AURINGOLTA

CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY SPF50+

Auringolta suojautuminen on olennainen ja välttämätön vaihe päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi ympäri vuoden. Kevyt, hengittävä koostumus yhdistettynä kehittyneeseen teknologiaan, tarjoaa tasaisen näkymättömän peittävyyden, joka ei jätä valkoista tai tahmeaa lopputulosta.

(1) Kliininen pisteytys - 42 naista 2 kuukauden jälkeen, (2) Instrumentaalinen testi - tummien läiskien koon pienentyminen - 41 naista 2 kuukauden jälkeen, (3) Kliininen pisteytys 220 naiselle 3 kuukauden jälkeen

FRÉDÉRIQUE LABATUT

VICHY LABORATOIRES:IN JOHTAJA

“LÖYDÄ ITSELLESI SOPIVAT, AKTIIVISIA AINEOSIA SISÄLTÄVÄT TUOTTEET, JOTKA TUKEVAT IHOSI HYVINVOINTIA PERIMENOPAUSSIN AIKANA.”

1

3-IN-1-PUHDISTUSVOIDE

PURETE THERMALE
3-IN-1-PUHDISTUSVOIDE

Tutustu

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Tutustu

3

Peri-Menopause Päivävoide Normaalille/Sekaiholle

NEOVADIOL
Peri-Menopause Päivävoide Normaalille/Sekaiholle

Tutustu

4

Peri-Menopause Yövoide

NEOVADIOL
Peri-Menopause Yövoide

Tutustu

5

UV-AGE DAILY SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV-AGE DAILY SPF50+

Tutustu

OMAKSU UUSI KASVOJENHOITORUTIINI

Kasvoissa on 57 lihasta, joita pitää stimuloida tai rentouttaa. Kasvohieronnan ohjaaja Aurelia del Sol yhdistää hengitysharjoitukset, hieronnan ja akupainannan, ihoa päivittäin kaunistavaksi rutiiniksi.
Tämä on sinun hetkesi, nauti siitä!

Ota mukava asento. Hengitä sisään. Hengitä ulos. Seuraa mestarin ohjeita!

PERIMENOPAUSSIN HALLITSEMINEN

KOKONAISVALTAINEN LÄHESTYMISTAPA TERVEYTEEN

Koko tämän elämänvaiheen ajan kehossa tapahtuu lukuisia biologisia ja kliinisiä muutoksia. Näiden muutosten ymmärtäminen ja tunnistaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa auttaa taistelemaan niiden aiheuttamia haittoja vastaan ja valmistaa kehoa tuleviin vuosiin.

4 min
lukuaika

VIIKKO 1.
PERIMENOPAUSSIN HALLITSEMINEN
TERVEYDEN KOKONAISVALTAISEN
HUOMIOINNIN AVULLA

Tohtori Thierry Haag,
Gynekologi

Lue lisää

HYVINVOINTI PERIMENOPAUSSIN AIKAAN KOKONAISVALTAISEN HYVINVOINNIN AVULLA

MIKÄ ON PERIMENOPAUSSI?

Perimenopaussi liittyy ajanjaksoon, joka edeltää kuukautiskierron loppumista ja joka aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä. Yleensä kuukautiskierto lyhenee, vaikkei olekaan harvinaista, että se pidentyy. Kuukautisvuodon määrä toimii samalla mekanismilla, sillä se voi lisääntyä tai päinvastoin vähentyä. Muista, että vaikka ovulaatio on syvästi häiriintynyt perimenopaussin aikana, se ei tarkoita, ettet voisi tulla raskaaksi. Älä muuta aiempia tapojasi ennen vaihdevuosia.

Koko perimenopaussin ajan elimistössäsi tapahtuu lukuisia biologisia ja kliinisiä muutoksia. Munasarjojen murrosiästä lähtien tuottamat estrogeenit loppuvat vähitellen. Tänä aikana naiset voivat kokea seuraavaa:

 • Hyperestrogenismia, joka aiheuttaa ärtyneisyyttä, rintakipua, painonnousua sekä vatsan turvotusta
 • Hypoestrogenismi voi saada aikaan myös kuumia aaltoja, unihäiriöitä, yleistä väsymystä, libidon menetystä.

Koska sukupuolihormoneilla on ratkaiseva merkitys monien elinten terveydelle, hormonaaliset vaihtelut vaikuttavat lähes kaikkiin kehon osiin. Nämä luonnolliset muutokset vaikuttavat luustoihisi, sydämeesi, rintoihisi, aivoihisi, sukupuolielimistöösi, ihoosi, hiuksiisi ja jopa kynsiisi. Näiden mekanismien ymmärtäminen ja tunnistaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa auttaa sinua valmistautumaan ikääntymiseen ja tunnistamaan oireet, joita ikääntyessä voi esiintyä.

JOKAINEN MENOPAUSSI ON AINUTLAATUINEN

Tämä perimenopaussin, kuten muutkin vaihdevuosien vaiheet, vaihtelee suuresti riippuen ammatista, sosiaalisesta asemasta, fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä sekä suvun sairaushistoriasta. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja menopaussi vaikuttaa jokaiseen eri tavalla. Siksi siitä kannattaa todellakin keskustella lääkärisi kanssa. Nykyään säännöllisen ja täydellisen lääkärintarkastuksen lisäksi pelkät verikokeet voivat osoittaa, kuinka todennäköisesti oireita ilmenee lähitulevaisuudessa. Koska jokaiselle oireelle on oma hoitokeinonsa tai ratkaisunsa, olipa se sitten lääkinnällinen tai ei, muutosten varhainen tunnistaminen auttaa sinua valitsemaan itsellesi parhaiten sopivan strategian, jolla voit rajoittaa tai joskus jopa välttää ei-toivottuja vaikutuksia.

6 VINKKIÄ, JOTKA AUTTAVAT KÄYMÄÄN PERIMENOPAUSSIN LÄPI TYYNESTI

Vaihdevuodet eivät ole sairaus, vaan luonnollinen prosessi, jonka jokainen nainen kokee eri tavalla. Tässä on 6 vinkkiä, joilla voit parantaa terveyttäsi, itseluottamustasi ja hyvinvointiasi.

 1. Terveellinen ruokavalio
  Mitä jos vaihdevuosien aikana olisi tilaisuus löytää terveellisen ruoan hyödyt uudelleen? Monipuolinen ja sopusuhtainen terveellisen ruoan nauttiminen auttaa kehoasi sopeutumaan edessä oleviin muutoksiin. Terveellinen ruokavalio auttaa hallitsemaan painonnousua. Se lisää kiinteyttä ja ihon kosteutta samalla, kun se antaa luillesi kivennäisaineita ja vitamiineja, joista saattaa olla puutetta. Se suojaa sydäntäsi ja verisuoniasi sekä vähentää myös kuumia aaltoja ja univaikeuksia.
 2. Liikunta
  Säännöllinen liikunta yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa auttaa sinua säilyttämään terveellisen painon. Liikunta auttaa vähentämään kuumia aaltoja, vähentää sepelvaltimotaudin riskiä sekä vaikuttaa suotuisasti myös luuston ja ihon tiheyteen. Jos et ole tottunut harrastamaan liikuntaa, liiku yhdessä muiden kanssa. Se tekee liikkumisesta hauskempaa ja lisää sekä motivaatiotasi, että omistautumistasi.
 3. Ihonhoito
  Paranna ihon kiinteyttä ja kosteutta lisäämällä runsaasti E-vitamiinia, D-vitamiinia ja omega-3-vitamiinia sisältävien elintarvikkeiden saantia ruokavaliossasi. Harrasta liikuntaa niin paljon, kuin voit ja ilahduta itseäsi ihosi erityistarpeisiin sopivilla kauneushoidoilla.
 4. Huonojen tapojen lopettaminen
  Tupakointi ja alkoholinkäyttö ovat yhteydessä lukuisiin kroonisiin sairauksiin. Tiedämme myös, että tupakointi voi vaikuttaa siihen, että perimenopaussi alkaa aikaisemmin ja vaihdevuosien kesto voi pidentyä. On myös todettu, että alkoholinkäytöllä voi olla negatiivinen vaikutus kuumiin aaltoihin, yöhikoiluun ja univaikeuksiin.
  Jotkut muut tavat ja rutiinit voivat parantaa näitä viimeisimpiä oireita. Muutama tunti ennen nukkumaanmenoa yritä lopettaa kaikkien nesteiden liiallinen juominen ja vältä erityisesti kofeiinin ja alkoholin nauttimista. Vältä raskaita fyysisiä harjoituksia illalla ja yritä sulkea silmäsi sekä meditoida sen sijaan, että viettäisit aikaa älypuhelinten ja tablettien sinisten valojen äärellä.
 5. Puhuminen
  Vaihdevuodet eivät ole sairaus. Sinun pitäisi pystyä puhumaan tästä aiheesta avoimesti kumppanisi, perheenjäsentesi ja lääkärisi kanssa. On ratkaisevaa, että sinun lähelläsi ollaan, kuullaan, ymmärretään ja neuvotaan sopivilla neuvoilla, tämän muutosten sävyttämän siirtymävaiheen aikana.
 6. Lääkärintarkastus
  Vaihdevuosien alkuvaiheessa on hyvä tilaisuus saada lisää tietoa kehostasi. Ikääntyessä on hetki voimaantua varmistamalla, että kaikki ennaltaehkäisevät toimet, jotka voit tehdä, on toteutettu. Tämä sisältää kaiken esimerkiksi painonhallinnasta, gynekologin ja lantion ultraäänitutkimuksiin. Kannattaa tehdä myös esimerkiksi luuntiheys- ja maksa-arvojen mittaus sekä tarvittaessa mammografia rintarauhasten sairauksien tutkimiseen. Lääkärin kanssa kannattaa keskustella myös sydän- ja verisuonitaudeista. Kehosi on arvokkain pääoma mitä sinulla on. Tavat, joilla toimit, ovat ratkaisevia. Vaihdevuodet ovat siis täydellinen tilaisuus investoida itseesi, vahvistaa kehoasi ja edistää yleistä terveyttä. Ota kaikki irti terveydestäsi!

TOHTORI THIERRY HAAG

GYNEKOLOGI, VICHY SPA

“6 VINKKIÄ, JOILLA VOIT PARANTAA TERVEYTTÄSI, ITSELUOTTAMUSTASI JA HYVINVOINTIASI PERIMENOPAUSSIN AIKANA.”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.