OK

OK Cancel

Thank you

Close

Jamie Oliver - jokapäiväistä superruokaa

Jamie Oliver on rakastettavalla ja energisellä luonteellaan ollut mukana muokkaamassa kokonaisen sukupolven ruokatottumuksia. Viime vuosina hän on Everyday Superfood -kirjallaan ja balanced plate -resepteillään vienyt meidän mukanaan henkilökohtaiselle matkalle kohti  terveellisempää elämäntapaa. Pääsemme pyhiinvaellusmatkalle comfort foodista conscious foodiin uhraamatta yksinkertaista herkullista makua ja helppoa valmistusta, joiden ansiosta olemme häntä aina arvostaneet.

Muistan hyvin ensimmäisen kerran, kun näin Jamie Oliverin televisiossa. Se oli hänen ensimmäinen televisio-ohjelmansa The Naked Chef (Alaston kokki) 90-luvun lopulla. Kuvaaminen tapahtui kotona hänen vanhempiensa keittiössä kotoisien comfort food -reseptien kera hänen musiikkia soittavien ystäviensä ympäröimänä. Pesunkestävä BBC:n lähetysajan täyttöohjelma, mutta syystä tai toisesta se toimi, kuten hänen ruokansakin!

Nyt 20 vuotta myöhemmin minulla on lukemattomia reseptejä, jotka ovat löytäneet tiensä kotitalouteeni, puhumattakaan maustesarjasta ja puutarhagrillistä. Ehkä erityisesti siksi, että ruokakulttuuri on kehittänyt Jamie Oliveria ja hän on kehittänyt ruokakulttuuria - tämä tango on saanut minut ja koko sukupolveni tanssimaan mukana.

Hän vapautti minut uunissa paistetulta pastavuoalta nuorena opiskelijana ollessani, tarjoten vaihtoehtoisia reseptejä etnisiin naposteltaviin, jotka maistuivat mahtavilta. Hän vahvisti uskoani ekologisuuteen sekä eläinten hyvinvointiin 2000-luvulla. Nyt vuonna 2017 suuntaus on kohti flexitarianisnimia vähemmällä lihankäytöllä ja laajemmalla valikoimalla vihanneksia ja maataloustuotteita, Jamie on vastannut hyvin odotuksiini. Suurella askeleella eteenpäin, muttei kuitenkaan niin suurella etteikö pysyisi perässä. Ennen kaikkea hän kykenee luomaan reseptejä, jotka sopivat kiireiseen arkeeni.

Omalla vaatimattomalla tavallaan Jamie teki 40-vuotispäivänsä kunniaksi henkilökohtaisen elämäntapamuutoksen, joka vei häntä maapallon ympäri etsien terveellistä ruokaa - joka maistuu hyvälle Jamie Oliverin mielestä. Tuloksena syntyi keittokirja Everyday Superfood, joka Jamien omien sanojen mukaan on kaikkein henkilökohtaisin kirja, jonka hän on tähän mennessä kirjoittanut. Jokainen kirjan ateria on ravitsemuksellisesti hyvä valinta - yksinkertaisesti koska Jamie ja hänen tiiminsä ovat koonneet ne terveellisten raaka-aineiden ympärille, jotka he ovat löytäneet maapallon paikoista, missä ihmiset elävät pisimpään. Päätellen Jamien omasta henkilökohtaisesta muutoksesta tulokset puhuvat puolestaan. Hän on laihtunut 12 kiloa ja kuvailee olevansa elämänsä kunnossa.

Yksi Jamie Oliverin ruokafilosofian kulmakivistä on niin kutsuttu the balanced plate. Nyrkkisääntö on että lautasesi tulisi sisältää:

  • 1/3 vihanneksia/hedelmiä
  • 1/3 hiilihydraattia (leipä, riisi, peruna, pasta, bulgur jne.)
  • 1/6 proteiinia (liha, kala, muna, pavut jne.)
  • 1/6 maitotuotteita

Virkistävänä tekijänä terveelliselle keittokirjalle Jamie ja hänen tiiminsä keskittyvät resepteihin, jotka pitävät sisällään monipuolisen maun ja ainesosat, jotka antavat paremman kylläisyydentunteen sekä enemmän ravintoaineita, joiden avulla keho voi työskennellä.

Iho on kehon suurin elin, ja meille VICHYllä on selvää, että ihonhoito alkaa terveellisestä ruokavaliosta. Siksi olemme leVICHYmagissa ylpeitä esitellessämme tuleva yhteistyömme Jamie Oliverin kanssa, jossa itse menemme keittiön puolelle kokeillaksemme tämän ruokaa rakastavan tulisielun terveellisiä reseptejä.

Tule mukaan ensimmäistä kertaa ensi torstaina, jolloin leVICHYmagin toimittajat kutsuvat sinut keittiön pöydän ääreen nauttimaan hänen herkullisesta sienikeitostaan.

IKONISET TUOTTEEMME

Ihoa vahvistava päivävoide kehittymässä olevia ikääntymisen merkkejä vastaan<br />

Ihoa vahvistava päivävoide kehittymässä olevia ikääntymisen merkkejä vastaan

( 10 avis )

go to top