OK

OK Cancel

Thank you

Close

Foodlab - Teimme Jamie Oliverin sienikeittoa

Lämmin sienikeitto on runsaasti umamia sisältävä maalaismainen ruoka, mutta keiton sienet ovat myös erittäin D-vitamiinipitoisia. Juuri sitä me pohjoismaalaiset tarvitsemme pitkän talven jälkeen, kun  meillä on ollut liian vähän aurinkoisia päiviä ladata D-vitamiinivarastojamme. Vietimme hetken kotikeittiössä VICHYn oman Christine Egholmin kanssa ja näytämme sinulle, kuinka Jamie Oliverin sienikeitto tehdään.

Kehosi tarvitsee D-vitamiinia, joka muun muassa säätelee veren kalsiumpitoisuutta ja siten vahvistaa ihoa, luita ja lihaksia. Normaalisti saat D-vitamiinia viettämällä aikaa auringossa tai syömällä rasvaista kalaa. Mutta itse asiassa myös sienet varastoivat, eräinä harvoista vihanneksista D-vitamiinia auringosta ja ovat siten terveellinen tapa saada riittävästi tätä elintärkeää vitamiinia.

Jamie Oliverin sienikeitto on sekä helppo valmistella että valmistaa. Löysimme kaiken tarvittavan paikallisesta supermarketista ja ostoksiin meni vain 20 minuuttia. Kauppareissulla kannattaa panostaa erityisesti laadukkaan kana- tai kasvisliemifondin valintaan.

Keittoon tarvitset (neljälle hengelle)

  • 600 g sienisekoitusta
  • 1 sipuli
  • 2 sellerin vartta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Pari oksallista tuoretta persiljaa
  • Pari oksallista tuoretta tinjamia
  • Neitsytoliiviöljyä
  • 1,5 litraa luomukana- tai kasvisfondia
  • 75 ml ruokakermaa
  • 6 siivua ciabattaa tai muuta leipää, josta pidät (käytimme hapantaikinaleipää)

Valmistus:

1. Harjaa sienet puhtaiksi ja huuhtele ne ennen kuin leikkaat ne ohuiksi siivuiksi.

2. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja selleri. Poimi persiljanlehdet ja aseta ne sivuun siksi aikaa kun hienonnat myös varret. Erottele timjamin lehdet oksista.

3. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, selleri, valkosipuli, persiljan oksat, timjaminlehdet ja sienet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

4. Ota neljä ruokalusikallista sienisekoitustasi talteen ja säästä ne myöhemmäksi (käytetään leiville myöhemmin).

5. Kaada fondi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä. Vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

6. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita sitten keitto sauvasekoittimella tasaisen hienoksi.

7. Kaada kerma ja kuumenna kiehuvaksi ennen kuin sammutat lieden.

8. Paahda leivät kuumalla grillipannulla. Lisää sitten sienet, jotka laitoit syrjään aiemmin. Säästä muutama koristeeksi keittoon. Kaada muutama tippa oliiviöljyä leipien päälle.

9. Kaada keitto tarjoilukulhoihin. Koristele silputulla persiljalla ja parilla sienellä. Tarjoile grillattujen sienileipien kera.

IKONISET TUOTTEEMME

Ihoa vahvistava päivävoide kehittymässä olevia ikääntymisen merkkejä vastaan<br />

Ihoa vahvistava päivävoide kehittymässä olevia ikääntymisen merkkejä vastaan

( 10 avis )

go to top