Vaihdevuodet: miten voin kosteuttaa ihoani yli 50-vuotiaana?

Kosteutus on ratkaisevan tärkeää ihon hyvinvoinnin kannalta iästä riippumatta. Vaihdevuosien aikana kuivuus on yksi yleisimmistä ongelmista, ja sitä ilmenee vuodenajasta riippumatta.

Tri Karolina Kopeć

Ihotautilääkäri

Näin huolehdit ihostasi vaihdevuosien aikana

Hormonien epätasapaino vaihdevuosien aikana voi kuivattaa ihoa. Iän myötä myös talin eritys vähenee. Jos olet havainnut ihosi olevan samea, karhea ja aiempaa herkempi, on aika muuttaa ihonhoitorutiinia.
 

Tässä muutamia vinkkejä ihon kosteuttamiseen päivittäin:

1. Käytä kahdesti päivässä hellävaraisia puhdistusaineita, jotka suojaavat ihon suojakerroksen toimintaa, ja vältä kuumaa vettä.

2. Kosteuta kasvot ja vartalo vähintään kahdesti päivässä.

3. Valitse tuotteita, jotka sisältävät vettä sitovia ainesosia, kuten hyaluronihappoa ja glyseriiniä.

4. Myös hilseilevä, karhea iho tarvitsee kuorintaa, sillä muuten kosteuttavat tuotteet eivät välttämättä imeydy. Siksi on tärkeää poistaa kuolleet ihosolut ihon pinnalta. Kuorinnan voi tehdä kotona, tai sitten voit kokeilla myös kosmetologihoitoja, kuten kemiallisia kuorintoja tai mikrohiontaa. Käytä aina laajakirjoisen suojan tarjoavia aurinkosuojatuotteita kuorinnan jälkeen. Keskustele ihotautilääkärisi kanssa sopivimmasta hoidosta.

5. Muuta elämäntapoja terveellisemmiksi! Tupakointi, alkoholi ja liiallinen rusketus ilman aurinkosuojaa pahentavat iho-ongelmia ja aiheuttavat kuivuutta.

6. Ota tavaksi käyttää kasvosuihketta ja vältä paikkoja, joissa on kuiva ilma. Tämä voi auttaa ihoasi pysymään kosteutettuna päivän aikana.

7. Muistathan myös syödä hyvin. Juo sopivasti vettä, jotta kehosi saa tarpeeksi kosteutta. Yritä sisällyttää päivittäiseen ruokavalioosi vettä sisältäviä tuotteita ja omega-3-rasvahappoja.

TÄRKEITÄ MUISTETTAVIA SEIKKOJA

Kosteuttaminen on ehdottoman tärkeää. Ja siinä on muistettava muutama ohjenuora.
Näin vähennät ihon kuivuutta:
·      Käytä tuotteita, jotka sisältävät ihoa kosteuttavia ainesosia kuten hyaluronihappoa ja glyseriinia.
·      Käytä haaleaa vettä.
·      kosteututa ihoavähintään kahdesti päivässä
·      Muisa terveelliset elämäntavat

IHO- ANALYYSI

SkinConsult AI

TUNNISTA IHOSI TARPEET

ALOITA ANALYYSI