KUINKA KAUAN AURINKOSUOJAVOIDE SÄILYY?

Kaikki ihonhoitotuotteet voivat vanheta, myös aurinkosuojavoiteet. Ota selvää, kuinka kauan aurinkosuojavoide säilyy ja miten sen käyttöikää voi parhaiten pidentää kesän aikana.

VOIKO AURINKOSUOJAVOIDE MENNÄ VANHAKSI?

Jos sinulla on viime vuodelta peräisin oleva aurinkosuojavoide, jota ajattelit käyttää nyt, kun aurinko paistaa taas, sinun on ehkä harkittava asiaa uudelleen. Tämä johtuu siitä, että aurinkovoiteiden UV-suodattimilla on rajallinen säilyvyysaika.

 

Aurinkosuojavoide koostuu joko fysikaalisista (mineraalisista) tai kemiallisista (orgaanisista) aurinkosuodattimista, jotka auttavat suojaamaan ihoa auringon UV-säteiltä. Kun aurinkovoiteen käyttöikä päättyy, ei ole enää varmaa, että suoja toimii optimaalisesti, mikä tarkoittaa, että voit saada auringonpolttamia.

 

Siksi onkin tärkeää pitää silmällä, kuinka kauan avattu aurinkosuojavoide säilyy. Suurin osa aurinkosuojavoiteista säilyy avattuna noin 12 kuukautta, mutta jotkut säilyvät pidempäänkin.

 

Jos olet epävarma siitä, onko aurinkosuojavoiteesi liian vanha, suosittelemme uuden ostamista, jotta ihosi on optimaalisesti suojattu.

KUINKA KAUAN AVAAMATON AURINKOSUOJAVOIDE SÄILYY?

Jos sinulla on avaamaton aurinkovoide viime vuodelta, se on yleensä vielä käyttökelpoinen.

KUINKA KAUAN AVATTU AURINKOSUOJAVOIDE SÄILYY?

Jos aurinkosuojavoiteesi on avattu ja säilytetty viime vuoden ajan, tehokas suojaus auringolta ei välttämättä ole enää taattu.

 

Useimmat Vichyn aurinkosuojavoiteet säilyvät vuoden ajan avaamisen jälkeen, mikä takaa tehokkaan suojan koko aurinkoisen kauden ajan - kevään varhaisista säteistä aina loppukesän viimeiseen lämpimään auringonpaisteeseen.

 

On kuitenkin tärkeää pitää silmällä, että aurinkovoiteen koostumus, tuoksu ja väri ovat normaalit. Myös tämä voi kertoa, onko tuote vielä käyttökelpoinen.

MITEN TARKISTAA AVATTUJEN AURINKOSUOJAVOITEIDEN SÄILYVYYS?

Jos sinulla on käytössäsi viimevuotinen aurinkosuojavoide, jonka tehosta et ole varma, voit tarkistaa sen helposti.

 

Aurinkosuojavoiteiden, kuten kaikkien muidenkin ihonhoitotuotteiden, takapuolella on purkin symboli, jossa on numero, jota seuraa M, joka tarkoittaa kuukautta.

 

Numero kertoo, kuinka monta kuukautta voit odottaa tuotteen säilyvän avaamisen jälkeen.

MERKKEJÄ SIITÄ, ETTÄ AURINKOSUOJAVOITEESI ALKAA OLLA LIIAN VANHA

Yksi selkeimmistä merkeistä siitä, että on aika vaihtaa aurinkosuojavoidetta, on se, että sen koostumus muuttuu. Jos aurinkovoidetta säilytetään liian lämpimässä, sen teho voi heiketä ja se voi pilaantua.

 

Myös voiteen tuoksu ja väri voivat kertoa, onko tuote aika vaihtaa. Jos se ei tuoksu oikealta tai sen väri on muuttunut valkoisesta kellertäväksi, on se myös merkki siitä, että tuote on vaihdettava.

MITEN MINUN PITÄISI SÄILYTTÄÄ AURINKOSUOJAVOIDETTANI KESÄN AJAN?

Jos haluat varmistaa, että aurinkosuojavoiteesi toimii optimaalisesti koko kesän ajan, on tärkeää säilyttää se oikein.

 

Aurinkosuojavoiteen ainesosat voivat hajota ajan myötä, mutta tämä prosessi voi nopeutua, jos tuotetta säilytetään väärin.

 

On parasta, että aurinkosuojavoiteesi ei altistu liikaa kuumuudelle. Jos otat sen mukaan laukkuun tai rannalle, laita se varjoon, ja jos suuaukon ympärillä on hiekkaa, pyyhi se pois.

 

Kun palaat kotiin rannalta tai luontokävelyltä, säilytä aurinkovoidetta pimeässä paikassa ja huoneenlämmössä.

 

Kaappi tai laatikko on usein paras paikka säilyttää ihonhoitotuotteita, koska se suojaa niitä UV-säteiltä ja liian suurilta lämpötilan vaihteluilta.

NAUTI KESÄSTÄ VICHYN TEHOKKAILLA AURINKOSUOJATUOTTEILLA

Vichyn avulla voit antaa ihollesi erittäin korkean suojan auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan.

 

Kaikki aurinkosuojavoiteemme tarjoavat valostabiilin, laajakirjoisen suojan, ja niiden koostumukset sisältävät ravitsevia ja aktiivisia ainesosia.

 

Löydä tarpeisiisi sopiva suojaava aurinkosuojavoide ja nauti kesäauringosta!

IHO- ANALYYSI

SkinConsult AI

TUNNISTA IHOSI TARPEET

ALOITA ANALYYSI