OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vichy Auvergnessa – Siksi palaamme aina kotiin OSA 2

  
 

Vichyn kaupunki ranskalaisella Auvergnen alueella on vulkaanisineen lähteineen ollut ainutlaatuinen kohde ihonhoidolle ja hyvinvoinnille vuosisatojen ajan. Lähde mukaamme matkalle takaisin sinne, mistä kaikki alkoi. Olemme matkalla Vichyyn tutustuaksemme paikan ihmisiin, ruokaan, upeaan luontoon sekä ymmärtääksemme ihonhoitosalaisuudet, jotka kaupunki pitää sisällään ja joiden takia modernit ranskalaisnaiset, näyttelijät ja muoti-ikonit yhä pyhiinvaeltavat tänne.

On aamu ja olemme kävelyllä Vichyn kaduilla aloittaaksemme päivän aitoon ranskalaiseen tyyliin café au laitilla ja tartinella (paahtoleipää esim. hunajalla). Hotellilta lähdettyämme ylitämme jugend-vaikutteisen kaupunginpuiston Parc Des Sources'in. Jopa varhaisena helmikuun päivänä puistoa ympäröivä kaunis päällystetty kävelykatu muistuttaa meitä kylpyläkaupunkien kuningattaren (Reine des villes d'eaux) Vichyn kukoistuksen ajoista. Se on paikka, jota ihmiset ovat tulleet näkemään ja tulemaan itse nähdyiksi.

Sekä kilpailu 60-luvun reittilentokohteista että nuorien sukupolvien lähteminen suurkaupunkeihin ovat menneet Vichyltä ohi. Mutta kauniit 1800-vuosisadan rakennukset ovat täällä edelleen lannistumaton ylpeyden kohde – hyvinsäilyneinä ja sopivan kauniisti patinoituneina, jollaisina ranskalaiset niistä pitävät.

  
 

Ehkä se juuri onkin syy, jonka takia Vichy on vuosien saatossa kokenut monia kukoistuksen aikoja, mm. Napoleon III :n oleskellessa kesäasunnollaan, eksoottisen intialaisen Maharajahin vieraillessa, nuoren Coco Chanelin pitäessä lauluesityksiään sekä taiteilijoiden ja pariisilaisten hippien vieraillessa kesäisin Vichyssä.

Hyvän olon lähde

Hotelli ja sen yhteydessä toimiva spa-keskus Thermal Spa Les Célestins, sijaitsee vain kivenheiton päässä Parc Des Sources'ta. Eikä ole sattumaa, kuten paikan nimi viittaa, että kolme tärkeimmistä mineraalirikkaista Vichy lähteistä ovat lähtöisin juurikin täältä.

Puiston sisältä löydämme kaupungin julkisen hanatalon vuodelta 1903 ajalle tyypillisesti sorbetinvihreänä puurakennuksena valkoiseksi maalattuineen Art Deco -kaiverruksineen. Jo nyt aamusta näemme, kuinka alueen asukkaat tulevat rakennukseen täyttämään muutaman pullon lähdevettä kotitalouksiin ja alamme ymmärtää, että Vichyn vesi on olennainen osa paikallista kulttuuria.

  
 

Lähdevesi maistuu erittäin hyvälle ja on luonnollisella runsaalla hiilidioksidipitoisuudellaan kuin luonnollista kivennäisvettä suoraan hanasta. Juomakokemus on kuitenkin paljon hienostuneempi, kuten asiantuntijat sitä kutsuvat 'luonnollisen pehmeän kuplivaksi', minkä luonto on synnyttänyt pitkän prosessin kautta. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vesi sisältää 15:ttä ainutlaatuista hyödyllistä parantavaa mineraalia, joista Vichy on ollut tunnettu antiikin ajoista lähtien (lue lisää artikkelisarjan 1. osasta).

Matkalla takaisin aamupalaltamme täytämme mukana tuomamme lasipullon lähdevedellä ja kiiruhdamme takaisin kohti hotellia. Meillä on nimittäin varaus spa-hoitoon Thermal Spa Les Célestinissä, joten vaihdamme nopeasti yllemme valkoiset kylpytakit sekä tohvelit hotellihuoneessa.

Spa-hoito Deluxe

Hotellin kylpylän kolmanteen kerrokseen yhdistävässä käytävässä tapaamme hymyilevän spa-keskuksen johtajan Anne Lerouxin. Hän esittelee meille 7500 neliön suuruista kylpyläaluetta, jossa 50 huonetta ja allasta tarjoavat puitteet kaikenlaisiin hoitoihin koskien ihoa ja hyvinvointia.

  
 

Kuumat ja kylmät mineraalivesialtaat ovat suosittuja vierailijoiden keskuudessa. Saatavilla on myös vartalokuorintoja, hierontoja ja rohkeimmille erittäin lyhyitä immuunipuolustusta tehostavia –180 asteisia kylmähoitoja.

Itse olen varannut ajan kokonaisvaltaiseen kasvo- ja vartalohoitoon VICHY-tuotteilla. Tunnen osan tuotteista, mutta olen utelias näkemään, mitä yhdistelmää ihonhoitoasiantuntijani Caroliné päätyy minulle suosittelemaan.

Meidän nykyisin tuntemamme VICHY-ihonhoitotuotteet saivat alkunsa 1930-luvulla, kun menestynyt spa-lääkäri Prosper Haller päätti kehittää asiakkaidensa kanssa tuotteita, jotka voisivat edistää ihmisten ihon terveyttä. Hän perusti vuonna 1931 kotikaupunkinsa mukaan nimetyn VICHY-tuotemerkin yhdessä entisen potilaansa ja kosmetiikkavalmistaja Georges Guérin kanssa. Yhdessä he kehittivät useita ainutlaatuisia tuotteita, jotka sisälsivät Vichyn mineraalipitoista vettä, mistä sai alkunsa ihonhoitoinnovaatioiden aika länsimaissa. Itse asiassa globaalit kosmetiikkamerkit käyttävät tänä päivänäkin tohtori Hallerin kehittämiä keksintöjä ja standardeja, kuten esim. jakoa normaaliin, kuivaan, rasvaiseen ja herkkään ihoon.

  
 

Minun hoitoni VICHY-tuotteilla alkaa kymmenen minuutin rentouttavalla kokovartalokylvyllä mukavassa yksityisessä laavakivikylpyhuoneessa. Tämän jälkeen Caroliné kutsuu minut mukavalle sohvalle, missä hän kokeneella silmällään sekä kehittyneellä laitteella tarkastelee ihoani. Hän päättelee nopeasti, että minulla on kuiva/herkkä ihotyyppi, mikä sopii hyvin yhteen oman näkemykseni kanssa, ja valitsee yhdistelmän minulle sopivia VICHY-tuotteita hyllyiltä. Seuraavat 75 minuuttia nautin hoidosta, joka vaihtelee kasvojen syväpuhdistuksesta ja hieronnasta kevyeen vartalokuorintaan, multi maskingiin ja kosteutukseen.

Kun olen valmis, pidämme konsultoivan keskustelun, jossa hän antaa minulle ruokavaliovinkkejä, ja käymme läpi tuotteita, jotka hän on valinnut minun ihotyypilleni. Lähden Spa les Célestinestä erittäin hyvinvoivana ja VICHY-tuotteista inspiroituneena ja odotan innolla, että pääsen hyödyntämään uusia rutiineja kotona.

  
 

Palattuamme hotellihuoneeseen huomaamme, että huonepalvelu on tuonut meille lahjaksi pussin mineraalipitoisia Vichy-pastilleja ja pienen hienon VICHY-tuotteilla täytetyn toilettilaukun. Maistelemme pastilleja ja lähdemme ulos katsastamaan Vichyn modernia keskustaa ja putiikkeja.

Seuraa mukana, kun kolmas osa meidän matkakertomuksesta julkaistaan. Tule mukaan ostoskierrokselle Vichyssä, koe aito ranskalainen gourmetkeittiö kulissien takana ja maista kanssamme neljää signature-annosta Vicy Célestins -pääkokin Cristophe Vauthierin valmistamina.

go to top