Ystad Saltsjöbad - Etelä-Ruotsin keidas

LeVICHYmagin toimitus vietti pari päivää suositussa kylpylähotellissa Skånessa rentoutuakseen ja kokeakseen kauniin miljöön, jolla on pitkä ja perinteikäs historia. Siitä seurasi myös vuoden ensimmäinen pulahdus meren jääkylmiin aaltoihin ja mahdollisuus tuoda hieman zen-mielentilaa kaupunkiarjen kiivaaseen rytmiin.

Olemme vain 100 kilometrin ja hiukan yli tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminan keskustasta, kun suuri valkoinen hotelli tulee esiin alkukesän vihertävien puiden välistä. Matka Juutinrauman sillan yli kesäauringon ensisäteiden lämmittäessä tuo esiin lomatunteen - arjesta irrottautumisen hetkeksi. Ehkäpä se on juurikin syy sille, mikä tekee hotellista niin suositun. Sijaintia, ympäristöä ja koko ilmapiiriä kuvaa parhaiten sana 'rauha'.  Koko paikka henkii rauhallisuutta, mikä kutsuu rentoutumaan joka solulla. Niinpä me sujahdamme suuriin valkoisiin aamutakkeihin, upouusiin tossuihin ja säntäämme kylmien väreiden kera kirkkaaseen pullonvihreään Itämereen! Vuoden ensimmäistä pulahdusta juhlitaan jälkeenpäin raikkaiden mojitojen siivittämänä Palmuhuoneen pehmeissä makuutuoleissa. Täällä saamme nauttia hiljaisuudesta, lämmöstä ja merinäköalasta suurien panoramaikkunoiden läpi. Yhdellä seinällä olevasta kirjahyllystä löydämme ainutlaatuista luettavaa. Hyllyissä on nimittäin runsaasti ruotsalaisia klassikoita sidottuina antiikkisiin kansiin, jotka osaltaan murtavat modernia ilmettä ja antavat Ystad Saltsjöbadille täysin ainutlaatuisen charmin.

Mindfulnessia historiallisessa ympäristössä

Hotellin uudistuksesta ei ole kauankaan, mutta päivitetyn ulkoasun taakse kätkeytyy Ystad Saltsjöbadin pitkä historia. Meidän täytyy palata taakse vuoteen 1896, jolloin kylpylähotellit olivat moderni hengähdystauko teollistumisen ajan hienoissa seurapiireissä ja päätös rakentaa hotelli Ystadiin hyväksyttiin. Silloin hotelliin rakennettiin kolme kerrosta ja 12 huonetta. Tämän päivän päärakennus on rakennettu vuonna 1927 tulipalon tuhottua edellisen vuonna 1913. Hotelli on rakennettu meren ja ihanimpien näköalojen äärelle, joista me täällä vielä 90 vuotta myöhemmin yhä nautimme, kun avaamme ranskalaisen parvekkeen hienoissa huoneissamme. Hotellia on laajennettu 12 huoneesta 140 huoneeseen ja kokonaisuuteen on lisätty kylpylä ja laajennetut ulkouima-altaat. Paljon on tapahtunut Ystad Saltjöbadissa sitten vuoden 1896, mutta huoneet henkivät yhä historiaa. Vaikka kaikki on uutta ja hienoa, sisustus pitää sisällään leiman skandinaavisesta myöhäisromanttisesta aikakaudesta, jolle olivat ominaisia kuviolliset  tapetit (tummansinisiä lintuja valkoista vasten), valkoiset verhot ja antiikkiset huonekalut. Huoneissa voi tuntea olevansa kuin kuninkaallisessa kesäasunnossa. Sekoitus historiaa, luontoa ympärillä ja ylelliset mukavuudet tekevät valkoisesta kylpylähotellista paikan, jossa on helppo  rentoutua. Ympäriinsä voi löytää useita pieniä keitaita, joissa voi oleskella, nauttia kirjasta, lasillisesta kuplivaa tai vain tuntea rauhan valtaavan kehon ja mielen.

Paikka palata

On kuin pitkät käytävät ja monimutkaiset kulkureitit hotellin ympärillä edistäisivät mindfulnessia. Kun laskemme päämme tyynylle nautittuamme herkullisen illallisen hotellin ruotsalais-amerikkalaishenkisessä Port-ravintolassa, mieli on täysin rauhallinen. Kuusihenkinen illallisseurueemme nautti Skagenröraa (katkaraputahnaa) ja härkäcarpacciota alkuruoaksi ja erilaisia pääruokia hyvin kootulta ruokalistalta, kuten höyrytettyä kevyesti suolattua turskaa, grillattua norjalaista lohta ja Entrecote-pihviä - kaikki täydellisesti valmistettuina. He, jotka eivät ole vierailleet Ystadissa aiemmin, voivat käyttää yön uneksien runsaasta aamiaisesta, joka odottaa makoisten yöunien ja ehkä virkistävän aamu-uinnin jälkeen. LeVICHYmagin toimituksesta vain yksi uskaltautui kylmiin aaltoihin, sillä välin kun me muut nukuimme pitkään. Parin Ystad Saltjöbadissa vietetyn päivän jälkeen olisimme halunneet vielä jäädä, mutta palasimme energiaa uhkuen takaisin kaupungin kiireeseen. Kiitos Ystad - me tulemme varmasti takaisin!

Toimitus

IKONISET TUOTTEEMME

Luetuimmat