Ymmärrä, miten iho ikääntyy – ja vapauta ihosi nuorekkuus

Iho ikääntyy eikä se suuremmin varoittele asiasta. Hetki sitten ihosi oli kimmoisa ja hehkuva, yhtäkkiä väsynyt ilme tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Jos olet huomannut ikääntymisen merkkejä – epätasainen ihonsävy, tummat silmänympärykset, kasvojen ja kaulan löysä iho, pigmenttimuutokset ja rypyt – ja haluat varmistaa ihosi kauneuden myös tulevaisuudessa, jatka lukemista. Ymmärrät, mitä ihon ikääntyessä oikeastaan tapahtuu ja miten muutamat huolellisesti valitut kauneusrutiinit – ja tehokkaat ainesosat – auttavat ylläpitämään nuorekasta hehkua ihollasi.

Kollageeni: kimmoisan ja sileän ihon lähde

Jos olet kiinnostunut säilyttämään nuorekkaan hehkun ihollasi, olet todennäköisesti kuullut kollageenista. Mutta tiesitkö, että kollageeni on elintärkeä ihon kimmoisuudelle, joustavuudelle ja elastisuudelle? Ja että joka vuosi kahden- ja kolmenkymmen ikävuoden paikkeilla iho alkaa menettää prosentin verran kollageenistaan* – mikä johtaa ikääntymisen merkkeihin kuten ryppyihin, ihon veltostumiseen, epätasaiseen ihonsävyyn sekä kiinteyden ja kimmoisuuden vähenemiseen.

Mistä kollageenituotannon väheneminen johtuu?

Solut tuottavat kollageenia luonnostaan. Osana luonnollista ikääntymisprosessia solujen aktiivisuus hidastuu ja näin myös kollageenituotanto vähenee noin prosentin joka vuosi.* Tämä on yksi syy siihen, miksi ryppyjä ei voi kokonaan välttää. Myös ulkoiset tekijät, kuten ilmansaasteet, epäterveellinen ruokavalio, stressi ja tupakointi vaikuttavat heikentävästi ihon kollageenituotantoon. Jos toimiva voide rypyille löytyy, pysyvät ihollasi näkyvät ikääntymisen merkit minimaalisina.

Hyaluronihappo: ihmemolekyyli

Täyteläisen ihon salaisuus on kosteutta sitova hyaluronihappo – se on myös yksi tärkeä tekijä ihon ikääntymisprosessissa. Koska hyaluronihappo voi sitoa itseensä vaikuttavan määrän vettä, se täyttää soluvälejä ja näin auttaa ihoa säilyttämään rakenteensa. Mutta kuten kollageenituotantokin, myös hyaluronihapon määrä vähenee jatkuvasti ikääntymisen myötä.

Kuinka hyödyntää ihon potentiaali

Ihoa täytyy suojata ja hoitaa päivittäin – mutta jossain vaiheessa kollageenin ja hyalyronihapon vähenemistä tulee myös kompensoida. Monesti ajatellaan, että asia korjaantuu lisäämällä kollageenia ihonhoitoon. Kollageeni on kuitenkin varsin suuri proteiini, joka normaalisti ei sellaisenaan imeydy ihoon. Tästä syystä onkin käytettävä ihonhoitotuotteita, jotka pureutuvat kollageenituotannon vähenemisestä johtuviin ikääntymisen merkkeihin.

Hyaluronihapon vähenemistä voi tehokkaasti kompensoida käyttämällä tuotteita, jotka sisältävät hyaluronihappoa – kuten VICHYn Liftactiv Hyalu Maskia.

Toivottavasti nämä ihonhoidolliset tiedonjyvät auttavat navigoimaan anti-age-hoitotuotteiden viidakossa ja valitsemaan ne tuotteet, joilla on mahdollista aikaansaasa tuloksia!


VICHY

* The influence of age and sex in skin thickness, skin collagen and density - Sam Shuster & al

Toimitus

Luetuimmat