Kuusi ihmeellistä faktaa VICHYn vulkaanisesta vedestä

Meidän täytyy palata vuoteen 1931, jolloin tri Haller, ranskalainen lääkäri Vichyn maalaiskylästä, löysi erityislaatuisen lähteen ranskalaisten tulivuorten sydämestä.

Tri Haller sai selville, että vedellä oli parantavia vaikutuksia haavojen hoidossa. Tämä johti lisätutkimuksiin veden vaikutuksesta ihoon, minkä seurauksena syntyi nykypäivänä hyvin tunnettu ihonhoitotuotemerkki VICHY. Tämä terminen mineraalivesi on yhä tänä päivänä pääainesosana kaikissa VICHYn tuotteissa. Lue ja opi lisää Vichyn maagisesta, vulkaanisesta lähdevedestä.

Vesi on ollut kierrossa jo 2000 vuotta

Terminen mineraalivesi on ollut ainutlaatuisella kiertomatkalla, ennen kuin se poistuu lähteestä. Sadevesi on kulkenut seitsemän kovan vulkaanisen maakerroksen läpi ja käynyt läpi luonnollisen kuumennuksen neljän kilometrin syvyydessä. Itse asiassa vesi kuumentuu 140 asteeseen, mikä on selvästi yli kiehumispisteen. Vesi jatkaa matkaa kohti lähteen alkulähdettä, mikä vie vähintään 2000 vuotta. Vertailun vuoksi pohjavetemme on ollut kierrossa vain 200 vuotta, ennen kuin se tulee vesihanasta.

Kaikkiaan 15 mineraalin tehovoima

Matkan varrella vesi pääsee kosketuksiin tuhansia vuosia vanhojen kallioiden kanssa ja kerää mukaansa kaikkiaan 15 hyvää tekevää mineraalia, kuten esim. rautaa, piitä ja kalsiumia. Tämä matka tekee Vichyn vedestä ominaisuuksiltaan tehovoimaisen, mikä on osoittautunut hyödylliseksi sekä ihonhoidossa että ruoansulatuksen edistämisessä.

Voimaa ihollesi

Korkea mineraalipitoisuus auttaa vahvistamaan ihon vastustuskykyä. Se edistää muun muassa ihon kykyä torjua auringon UV-säteitä ja ilmansaasteita, jotka kuuluvat ihon suurimpiin arjen vihollisiin. Sillä on rauhoittava vaikutus ihoon, joten vesi sopii erinomaisesti myös herkälle iholle.

Parc des Sources

Vichyn kolme tärkeintä termistä mineraalivesilähdettä sijaitsevat Parc de Sources -puistossa. Täältä löytyy kylän virallinen hanatalo, josta jokainen voi saada tätä ihmevettä. Siellä on paljon kävijöitä, myös paljon paikallisia. Ajan kuluessa Vichy on houkutellut ihmisiä ulkomailta saakka - intialaisista maharadzoista muoti-ikoni Coco Chaneliin.

Enemmän kuin ihonhoitoa

Me pohjoismaalaiset tunnemme Vichyn kuplivan lähdeveden parhaiten ihonhoitotuotteista, jotka jakavat nimensä ranskalaisen kaupungin kanssa. Nämä luonnollisen pehmeät kuplat ovat kuitenkin myös maistelemisen arvoisia. Täällä paikalliset saavat vettä kotitalouskäyttöön. Hyvän maun lisäksi tämä mineraalipitoinen vesi tunnetaan suotuisista terveysvaikutuksistaan.

Koe lähteet omakohtaisesti

Voit kokea myös omakohtaisesti tämän viehättävän ranskalaisen kylän ja sen uniikit termiset lähteet. Lähellä Parc des Sourcesia sijaitsevassa Thermal Spa Les Célestins -kylpyläkeskuksessa voit uida mineraalivedessä ja nauttia hemmotteluhoidoista, joissa käytettävät tuotteet sisältävät ainutlaatuista vulkaanista vettä. Voit jopa maistella mineraalivettä pastillin muodossa. Tästä kylästä kaikki sai alkunsa.

Toimitus

IKONISET TUOTTEEMME