Kokeilimme Hatha Flow -joogaa Tukholmassa

Hyvinvoiva keho ja hyvinvoiva mieli kulkevat käsi kädessä, siitä meillä ei ole epäilystäkään täällä leVICHYmagin toimituksessa. Lähdimme Tukholmaan kokeilemaan liikuntamuotoa, joka näyttää toistavan samaa mantraa; joogaa, tietenkin. Eikä mitä tahansa joogaa, vaan Hatha Flow'ta. Hatha Flow on dynaaminen joogamuoto, joka perustuu hathajoogan perusteisiin. Sana Hatha on sanskritia, jossa Ha tarkoittaa aurinkoa ja Tha tarkoittaa kuuta. Hathajoogassa pyritään löytämään tasapaino näiden kahden energian välillä ja löytämään sisäinen rauha. Tule mukaamme tutkimaan Tukholmaa, joogaa ja sisäisen rauhan etsintää.

On fantastinen tiistaiaamupäivä, jona Tukholma ja toukokuu näyttävät parhaat puolensa. Löydämme itsemme terassilta Nybrokajenilla valmiina juomaan loput matchalatesta sekä vihreästä ja lilasta smoothiestamme. Nautittuamme pitkän ja värikkään aamiaisen Strandvägen 1:ssä, johon olisimme voineet jäädä tutkailemaan veneitä Nybrovikenin kimaltavalla merellä sekä ohikulkevia fashionistoja, uranaisia ja pukumiehiä, on Hatha Flow kuitenkin agendalla seuraavaksi.

Kun siirrymme kohti päämääräämme ja kuljemme pitkin Grev Turegatania on hankala kuvitella, että huippuluokan joogastudio voi sijaita tällä kadulla, tässä naapurustossa. Täällä voi kokea terassit, businessihmiset ja putiikit hienostuneessa trendikkäässä kaupunginsykkeessä, mikä löytyy vain harvoista paikoista, kuten juurikin Tukholmasta.

Altromondo - kuin toinen maailma

Kun käännymme Filippa K:n lippulaivamyymälän taakse, alamme kävellä pitkin pientä pientä kujaa, joka johtaa joogastudioon, ja samalla mieleeni hiipii uteliasuus. Olemme molemmat kokeilleet joogaa muutamia kertoja aiemmin, mutta nyt niistä on jo aikaa. Olemme hyvissä ajoin paikalla saadaksemme kaiken irti vierailusta - sekä päästäksemme oikeaan mielentilaan. Kun siirrymme sisään, ei meiltä ei vie kauaakaan tajuta, miksi studio sai nimekseen altromondo, joka sattuu tarkoittamaan toista maailmaa italiaksi.

Altromondossa ulkopuolinen maailma tuntuu katoavan. Pehmennetty valaistus, lämpimät, rauhoittavat sävyt ja lempeät harmoniset soinnut ottavat meidät syleilyynsä. Mikään stressiin ja pakkoon liittyvä ei kuulu tänne, vaan näyttää jäävän kynnyksen taakse. Meidät vastaanottaa lämmin ja vieraanvarainen vastaanottovirkailija ja meistä tuntuu, että olemme nopeasti matkalla pois arkipäivästä.

Vastaanotossa myydään hyvin valikoitua joogavaatteiden, asusteiden ja mehujen valikoimaa sekä kynttilöitä, öljyjä ja voiteita, joista jokainen tuoksuu ihanalle. Tutkimme hienoa valikoimaa hetken, ennen kuin jatkamme matkaa kohti pukuhuonetta.

Altromondo ei ole kovin suuri, mutta kaikki on tarkoin suunniteltua ja intiimiä - esteettisesti eleganttia. Pukuhuoneessa meitä houkuttelee sauna ja pohjoismaalaisina haluaisimme heti vain levähtää sinne hetkeksi (tai useammaksi). Vastustamme kuitenkin kiusausta tällä kertaa ja vaihdamme yllemme mukavat, tyylikkäät ja pehmeät Filippa K:n urheiluvaatteet.

Vaihdettuamme vaatteet otamme paikkamme salissa. Kuten koko joogastudio, sali on harmoninen ja elegantti, ilman peilejä ja varustettu kattoikkunalla osassa salia niille, jotka haluavat saada annoksen päivänvaloa tunnin aikana. Pidättäytyminen peileistä usein rohkaisee harjoittelijoita keskittymään sisäisesti itseensä, eikä vaadi tavoittelemaan täydellisyyttä omalta peilikuvaltaan. Olemme ensimmäisinä paikalla lukuun ottamatta ohjaajaamme Ulrikaa. Ulrika antaa melkein utoopistisen vaikutelman joogaohjaajasta; hyvin treenattu, rauhallinen ja inspiroiva. Seuraavaksi Ulrika aikoo tutustuttaa meidät Hatha Flow'n maailmaan.

Healthy body - healthy mind

Se, että tämä joogamuoto pyrkii auttamaan harjoittajiaan saavuttamaan kestävän fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin, käy ilmi jo tunnin alkuminuuteilla. Kun aika koittaa ja kaikki osallistujat istuvat puuterinvärisillä matoillaan kääntyneenä kohti lootusasennossa olevaa Ulrikaa , hän toivottaa meidät tervetulleeksi ja kertoo sitten tämän tiistaitunnin painopisteen. Ulrika selittää, että tämän päivän Hatha Flow käsittelee totuutta. "Mikä on sinun totuutesi? Mikä on totuus sinulle?". Ulrika jatkaa, "Usein voimme sekoittaa jonkun toisen totuuden omaamme ja menettää omamme. Tänään katsomme sisälle itseemme ja tunnustelemme mikä on totta ja mikä on tärkeää juuri meille." Ulrikan sanat kaikuvat huoneessa ja meissä, ja me leVICHYmagilaiset alamme hitaasti mutta varmasti lipua lähes hengelliseen mielentilaan.

Mukavat fyysiset liikkeet ja asennot yhdistettyinä hengitysharjoituksiin aloitetaan harmonisessa tahdissa. Tunnemme, että ne pienet lihakset, jotka usein jäävät harjoittelussa taustalle, laitetaan töihin ja vaikka odotuksemme oli, että tunti ei olisi liian vaativa, niin otsallemme muodostuu yksi jos toinenkin hikipisara. Vaikka vaikuttaa siltä, että monet muista osallistujista ovat notkeita ja kokeneita joogaajia, otamme Ulrikan hyvät neuvot käyttöön ja koitamme olla vertaamatta itseämme muihin ja keskittyä niihin pieniin aistimuksiin, jotka tapahtuvat omissa kehoissamme ja hengityksemme läpi.

Huolimatta että kaikki tapahtuu harmonisella, huolellisella tahdilla, tunti menee nopeammin kuin luulimmekaan. Yhtäkkiä on jo aika rentoutumiselle. Me leVICHYmagilaiset makaamme kuin olisimme yhtä mattojemme kanssa ja aistimme kaikki vaikutelmat, jotka kulunut tunti on tuonut mukanaan.

Jälkeenpäin käy ilmi, että yksi salissa olleista kokeneista joogajista oli jopa studion omistaja, Jennie. Tervehdimme häntä ja kerromme iloiset terveiset Filippa K:n Johannalta, joka oli ilo tavata edellisenä päivänä. Johanna työskentelee Global Sales osastolla Filippa K:n Soft Sport -malliston parissa. Hänellä sekä muilla Filippa K:n tiimiläisillä on tapana joogata Jennien luona niin usein kuin mahdollista. Pysy kuulolla leVICHYmagissa lukeaksesi Johannan viisaista oivalluksista elämänlaatuun, joogaan ja skandinaaviseen designiin liittyen.

Notkistuneina ja levänneinä, miellyttävä mielentila kehossamme ja mielessämme, me leVICHYmagin toimituksesta sanomme näkemiin mahtavalle Altromondon tiimille ja kohtaamme taas päivän valon ja kaupunginsykkeen. Seuraava asia agendalla on tapaaminen kahden Tukholman kuumimman foodien kanssa. Seuraa leVICHYmagia kuullaksesi seuraavasta inspiroivasta Tukholman-seikkailusta!

Toimitus

IKONISET TUOTTEEMME

Luetuimmat