Klara ja Hilda Skoglund - Pohjoisen luonto, kaupunkielämä ja kauden paikalliset raaka-aineet ovat keittiöidemme voimanlähteitä

Instagramissa seuraajakunta ruoanlaittotilillä @food4inspiration kasvaa kasvamistaan. Tilillä voit skrollata läpi taivaallisia kotitekoisia ravinteikkaita aterioita -  melko usein valmistettuna ulkona luonnossa pohjoismaiset raaka-aineet pääosassa. Jos taas aiot syödä ulkona ja haluat taata makuhermoja hivelevän makuelämyksen Tukholmassa, voit tutustua @sthlmrestaurants -tiliin. Molempien suosittujen tilien takaa löytyvät siskokset Klara ja Hilda Skoglund. Kaikki alkoi jakkaran päältä isoäidin keittiössä. LeVICHYmag tapasi nämä kaksi kulinaristista taiteilijaa, ja keskustelun aiheina olivat elämänlaatu, esikuvat ja unelmareseptit terveelliseen elämäntapaan.

Löydämme itsemme Lilla Ekotista, kotoisasta vegetaarisesta, vegaanisesta ja raakaruokaan keskittyvästä kahvilasta Tukholman sydämestä. Tunnelmallinen musiikki ja bataatin ja vasta paahdetun kahvin tuoksu toivottavat sisääntulijat tervetulleeksi. Pitkällä sohvalla lepäävät kaksi omistajan yorkshirenterrieriä rauhallisina, täysin välittämättä asiakkaista ja houkuttelevista lounaslautasista, jotka täyttävät kahvion joka kulman aikaisena tiistai-iltapäivänä.

25-vuotias Klara ja 23-vuotias Hilda ovat itse valinneet Lilla Ekotin kohtaamispaikaksemme ja saapuvat ovesta sisään, minkä jälkeen keskustelu lähtee heti käyntiin. Siskosten trendikkäät kaupunkilaistyylit ja huolitellut ilmeet eivät paljasta, että he ovat varttuneet maaseudulla ja että optimaalinen viikonloppu heille merkitsee metsästystä, kalastusta, kukkien keräämistä ja etenkin ruoanlaittoa grillikatoksessa isovanhempien kanssa. Mitä he sitä vastoin kuulevat kaiken aikaa ovat utelut siitä, ovatko he kaksosia ja jopa ystävällinen mies, joka ottaa meidän chiavanukas- ja rawfood-salaattitilauksemme esittää saman kysymyksen.

Ruokaa kehon ja planeetan hyvinvointiin

Nauttiessamme tuorepuristettuja punajuurimehujamme keskustelu johtaa nopeasti terveyteen. Hilda ja Klara liittävät terveellisen elämäntavan mahdollisimman paljon ulkona olemiseen, liikuntaan ja monipuoliseen, lähellä kasvatettuun ja ekologiseen ruokavalioon. Maatila, jossa he varttuivat, on yhä perheen omistuksessa maapaikkana, joten siskokset ajavat sinne niin usein kuin mahdollista. Siellä he keräävät syksyllä sieniä ja kesällä marjoja, jotka he sitten pakastavat ja käyttävät vuoden aikana sekä tekevät muun muassa hilloa. Kotimaisten raaka-aineiden syöminen niin usein kuin mahdollista on Skoglundin siskoksille A ja O; osittain siksi että heidän mielestään ne ovat kertakaikkisesti kaikista parhaita, ja osittain siksi että se on hyväksi meidän planeetalle.

Heidän kummankin mielestä on toisaalta tärkeää, ettei ole liian tiukka itseään kohtaan asettamalla liikaa sääntöjä. "Esimerkiksi vähähiilihydraattisen dieetin noudattaminen ja kieltäytyminen kaikista fantastisista kotimaisista juureksista on mielestämme täysin väärin", sanoo Hilda. He kertovat Nybrogatanille juuri avatusta uudesta ekologisesta Ingrid-leipomosta, jossa myytävät herkulliset pullat on valmistettu hienoista jauholaaduista maanviljelijöiltä ympäri maata. On täten siis selvää, että heidän mielestään on hyvä langeta silloin tällöin leipään tai pullaan. "Emme kiellä itseltämme mitään, paitsi puolivalmisteita." selittää Hilda ja me leVICHYmagissa emme voi todellakaan muuta kuin vaikuttua tyttöjen varmoista ja viisaista oivalluksista.

Siskokset myös uskovat, että ruokakulttuuri Tukholmassa on kehittymässä samaan suuntaan. "Painopiste on nyt pelastaa maapallo, laihduttamisen sijaan" Klara selventää. Trendit ja dieetit, joissa pidättäydytään täysin sokerista, gluteenista tai vastaavista, tuntuvat menneen pois muodista ja sen sijaan palataan takaisin puhtaaseen ruokavalioon, clean eating, he sanovat. Siskokset huomauttavat jopa, että nykyisin syömme huomattavasti enemmän silmillämme, mikä johtaa siihen, että lautasemme ovat paljon värikkäämpiä ja siten ravitsevimpia. Klaran ja Hildan mielestä on vain positiivista, että syömisesta tulee enemmän kokemus ja siten voi pysähtyä ja nauttia siitä aivan eri tavalla. Tämä sopii Slow Living -elämäntyyliin, jota VICHY kannattaa; keskittyä tekemään kaikki niin hyvin kuin mahdollista, sen sijaan että tekisi kaiken niin nopeasti kuin mahdollista.

Tämän lisäksi molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että tämän päivän ruotsalaisessa ruokakulttuurissa on uskomattoman paljon vähemmän lihaa ja että kasvisvaihtoehdot ovat kaksinkertaistuneet useaan kertaan menuissa. Klaran ja Hildan mielestämä tämä on mahtavaa. Vaikka he itse eivät ole kasvissyöjiä, he usein valitsevat kyseisen vaihtoehdon - koska se vain yksinkertaisesti kuulostaa parhaimmalta. Kun he itse laittavat lihaa, he ostavat vain kotimaista sellaista. Lähinnä he kuitenkin suosivat ja syövät usein riistaa, jonka Hilda on itse metsästänyt, mistä ihmiset ovat usein yllättyneitä. "Emme ole niin tyttömäisiä kuin miltä näytämme" nauraa Hilda.

The bucket list

Klara ja Hilda uneksivat keittökirjan kirjoittamisesta, joka käsittelee kausien mukaan syömistä, mihin he suhtautuvat todella intohimoisesti. He tietävät, että monien mielestä on hankalaa tietää, kuinka on oikeastaan parasta edetä. Sen lisäksi he haluavat mieluusti innostaa ihmisiä laittamaan enemmän ruokaa ulkona. "Täytyyhän ihmisen syödä", Klara sanoo leikkisästi ja tarkoittaa, että terveyshyödyt voi yhdistää ruoanlaitton ulkona - hyväksi monille aisteille, siskokset ajattelevat. Talvella näimme @food4inspiration-tilillä heidän olevan pilkillä kalassa, tekevän nuotion lumeen soran päälle, laittavan sen päälle ritilän ja leipovan leipää tulella yhtenä aamuna. "Tällainen on elämänlaatua meille", Hilda sanoo. Kun hän näkee leVICHYmag-toimituksen ihailevat ja hiukan hämmentyneet katseet, hän lisää vielä "se ei itse asiassa ole olleenkaan niin hankalaa kuin luullaan". "Ei tarvitse olla hyvin kokenut, vaan mennä vain ulos metsään syksyllä perheen kanssa ja kerätä sieniä, sytyttää nuotio ja grillata makkaraa". Klara lisää: "Kaikki voivat hypätä bussiin tai autoon ja mennä metsään, sen vuoksi ei tarvitse omistaa maapaikkaa".

Youtube-kanava on myös yksi siskosten mahdollinen tuleva projekti, jossa he voisivat opettaa luovia ruoanlaittoideoitaan. Ongelmana on vain ajanpuute. Siskokset ovat taitavia monella tasolla ja instagram-työn lisäksi Klara työskentelee markkinoinnin parissa ja Hilda lukee insinööriksi ja hänellä on lisäksi kaksi muutakin työtä.

Lisäksi Hildan bucket listilla korkealla sijaitsee pohjoisen keskiyön auringon näkeminen. "Ajaminen todella pohjoiseen, ehkäpä Lofooteille"; sitä hän todella kaipaa. Klaraa houkuttelevat kaikki metsämansikkapaikat juuri nyt ja hänellä on tavoitteena tutkia erityisesti uusia paikkoja Ruotsissa ja Norjassa kesällä vielä lisää, sen sijaan että hän lomailisi Ranskassa tai Italiassa. "Vaeltaminen rannalla makaamisen sijaan", on hänen unelmansa kesänvietosta.

Tule mukaan seuraavassa osassa, jolloin Klara ja Hilda, kertovat miksi slow food on tie suurempaan onneen ja suhteesta ruokavalion ja kauneuden välillä sekä jakavat gastronomisia sisäpiirivinkkejään jännittävistä ravintoloista Tukholmassa.

Toimitus

IKONISET TUOTTEEMME

Luetuimmat