Foodlab: Teimme rantavalmiita suklaa-banaani-jäätelöpuikkoja

Jäätelö ja ranta kuuluvat yhteen, mutta tiedämme kaikki tunteen, kun lämpö sulattaa kioskista haetut jäätelötötteröt ja jäätelöt valuvat serveteille. Mitä jos voisit saada herkullisen viileän rantaevään, joka kestää hiukan kauemmin kylmänä? LeVICHYmag antaa seuraavaksi vinkin terveelliseen välipalaan, joka sopii sekä lasten että aikuisten makean nälkään.

Ensisilmäyksellä vaikuttaa siltä, että suklaa-banaani-jäätelöpuikko voi olla vaikeaa myydä lapsillesi, mutta odota vain, kunnes he maistavat sitä. Banaani, suklaa (päällys) ja esim. kookoshiutaleet ovat melko vastustamaton makuyhdistelmä useimmille. Ja vaikkei lapsi pitäisi tummasta suklaasta ja kookoksesta, yhdistelmämahdollisuudet ovat lähes loputtomat. Kuten esim. valkosuklaa ja kuivatut marjat tai pähkinät.

Itse asiassa omien suklaa-banaani-jäätelöpuikkojen tekeminen on myös hauskaa ja se on lisäksi hyvää perheen yhteistä puuhailua kello 12-15 välillä, kun auringon UVA- ja UVB-säteily on voimakkaimmillaan.

Näitä tarvitset:

(6 henkilölle)

  • 6 keskikokoista banaania
  • 150 g tummaa suklaata
  • 12 puista jäätelötikkua

Päälle:

  • Kookoshiutaleita
  • Kookosjauhoa
  • Mantelilastuja
  • Pari mansikkaa

Tee näin:

1. Kuori banaanit ja puolita ne keskeltä. Leikkaa varovasti viilto keskelle banaania ja laita yksi puutikku sisään. Esimerkiksi Nicolas Vahélla on todella hienoja tikkuja.

2. Laita banaanit leivinpaperilla päällystetylle vadille. Laita pakastimeen suunnilleen kahdeksi tunniksi tai yön yli.

3. Valmistele täytteet. Kaada ne pieniin kulhoihin, leikkaa mansikat siivuiksi ja kuutioiksi. Jos sinulla on pähkinöitä, kuivattuja marjoja, maapähkinävoita tai muita vastaavia herkkuja, voit käyttää niitä päällystykseen. Vain mielikuvitus on rajana!

4. Kun banaani-jäätelöpuikot ovat jäätyneet, on aika sulattaa suklaa vesihauteessa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja kaada pieneen kattilaan. Laita isompaan kattilaan vettä puoliksi täyteen ja lämmitä sitä juuri kiehumispisteen alapuolelle. Sulata sitten suklaa pienessä kattilassa asettamalla se vesihauteeseen. Kun suklaa on sulanut, kaada se lasiin, johon banaani-jäätelöpuikot on helppo upottaa.

5. Pidä puikosta kiinni, kun upotat banaanit sulatettuun suklaaseen. Pidä noin 2 cm vapaana banaanin lopusta. Koristele sitten banaanipuikko välittömästi. Koska banaani on viileä, suklaa kovettuu pinnalle nopeasti. Siksi on hyvä idea tehdä jäätelöpuikot yksi kerrallaan. Kun kaikki banaanit on päällystetty suklaalla ja koristeilla, niitä voi nauttia samoin tein tai laittaa pakastimeen myöhemmäksi.

Temppu on siinä, että banaani ei koskaan sula ja kestää kylmänä pitkään, joten suklaa-banaani-jäätelöpuikko on helppo käsitellä tien päällä ja kylmälaukussa. Pidä hauskaa ja seuraa leVICHYmagia saaden vinkkejä muihinkin kesän välipaloihin.

Toimitus

IKONISET TUOTTEEMME

Luetuimmat