OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHYN URAA UURTAVAA EKSPOSOMITUTKIMUSTA YLI 40 VUODEN AJAN

Ihon hyvinvoiva ulkonäkö on aina ollut meille tärkeä asia. Olemme tutkineet elementtejä, jotka vaikuttavat ihon muuttumiseen iän myötä. Näin olemme voineet kehittää asiantuntemustamme ja parhaita ratkaisuja ihosi hyväksi. Näitä elementtejä kutsutaan eksposomeiksi.

VICHYN URAA UURTAVAA EKSPOSOMITUTKIMUSTA YLI 40 VUODEN AJAN

EKSPOSOMIT AIHEUTTAVAT YLI 80 % IHON IKÄÄNTYMISESTÄ

Dr. Delphine Kerob

Ihotautilääkäri ja Vichy Global Medical Director

delphine kerob

EKSPOSOMIEN TIEDETTÄ:
IHON HYVINVOIVAN ULKONÄÖN YLLÄPITÄMINEN

Ihon hyvinvoiva ulkonäkö on aina ollut meille tärkeä asia. Olemme tutkineet elementtejä, jotka vaikuttavat ihon muuttumiseen iän myötä. Näin olemme voineet kehittää asiantuntemustamme ja parhaita ratkaisuja ihosi hyväksi. Näitä elementtejä kutsutaan eksposomeiksi.

v_exposome.jpg
Konsepti

Konsepti

Eksposomien käsite on peräisin syövän tutkimuksesta. Professori Christopher Wild, International Agency for Research on Cancer (IRAC) -viraston entinen johtaja, määritti sen ensimmäisenä vuonna 2005 "ympäristövaikutusten kumulatiiviseksi mittariksi ja siihen liittyviksi biologisiksi reaktioiksi, mukaan lukien ympäristön, ruokavalion, käyttäytymisen ja endogeenisten prosessien aiheuttamat altistukset." (1, 2)

Ihon osalta laboratoriotutkimuksissamme on osoitettu, että eksposomi on monien eri tekijöiden, kuten ympäristön, käyttäytymisen ja hormonitoiminnan yhdistelmä. Ennen kaikkea niiden kumulatiivinen vaikutus voi vaikuttaa ihon biologisiin toimintoihin ja nopeuttaa ihon vanhenemista. Vuonna 2016 yhdistimme nämä löydökset ihon eksposomitutkimukseksi.

Konsepti

EKSPOSOMITEKIJÖITÄ: HYVINVOIVAN IHON ULKONÄKÖÖN VAIKUTTAVIA TEKIJÖITÄ

Ihon terveyteen vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset eksposomitekijät, jota niiden kumulatiivinen vaikutus heikentää (15).

Ympäristötekijät

 • UV-säteily:
  UVA, UVB, IR, näkyvä valo
 • Saasteet:
  Kemialliset epäpuhtaudet, mikroartikkelit PM10 / PM2,5, ultrahienot hiukkaset, otsoni, hyönteismyrkyt jne
 • Ilmaston muutokset :
  Lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen vaihtelut
Ympäristötekijät

Käyttäytymistekijät

 • Ruokavalio:
  Ravinto, tupakka, alkoholi
 • Psyykkinen stressi
 • Unen puute
 • Liikunta
Käyttäytymistekijät

Hormonaaliset tekijät

 • Naiseen hormonitasojen vaihtelut:
  Murrosikä, kuukautiskierto, raskaus, vaihdevuodet
Hormonaaliset tekijät

Eksposomitutkimus on monitahoinen ja kunnianhimoinen projekti.

“Eksposomien tutkimuksessa on otettava huomioon rajaton määrä muuttujia. Toisin sanoen, kun otetaan huomioon ympäristön, käyttäytymisen, hormonaalisen monimuotoisuuden tai ihon biologisen monimuotoisuuden vaikutus, jokaisella yksilöllä on oma eksposomiprofiilinsa. Jokainen altistuu eri eksposomeille eri tavoin, minkä vuoksi ihon biologiset muutokset ovat yksilöllisiä. Siksi on olennaisen tärkeää ymmärtää nämä tekijät ja tutkia niiden kumulatiivista ja synergistä vaikutusta ihoon ja ehdottaa räätälöityä ratkaisua, joka parantaa ihon potentiaalia jokaisessa elämänvaiheessa. Esimerkiksi päivänvalo yhdessä saasteiden kanssa voi vaikuttaa merkittävästi ihon hyvinvointiin, ulkonäköön ja ikääntymiseen.”

Luc Aguilar

L'Orealin biologisen ja kliinisen tutkimuksen johtaja

 luc aguilar

EKSPOSOMIEN VAIKUTUKSET: VAIKUTUKSET IHOON

Iho on ihmiskehon suurin elin.

Sillä on neljä päätoimintoa:
IHON SUOJAMUURI
PIGMENTAATIO
PUOLUSTUS
RAKENNE
ovat alttiita eksposomeille, jotka vaikuttavat ihon hyvinvoivaan ulkonäköön, eheyteen ja laatuun.

UV-SÄTEILY

UV-säteily aiheuttaa 80 % kasvojen näkyvistä ikääntymisen merkeistä. UV-säteily hävittää kollageenia ja elastisia kuituja ja se aiheuttaa ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä, kiinteyden menetystä, karkeata rakennetta ja pigmenttihäiriöitä. (3, 4)

uvs

SAASTEET

Saasteet aiheuttavat oksidatiivista stressiä. Ne aiheuttavat todistetusti ihoon ikääntymisen merkkejä, erityisesti tummia läiskiä ja ryppyjä (5, 6

Yhdessä UV-säteilyn kanssa ne pahentavat ihon ikääntymisen merkkejä (7, 8)

pollution

ILMASTON MUUTOKSET

Ilmaston muutokset kuten lämpötila, kosteus ja ilmanpaine, voivat vaikuttaa ihon suojamuurin toimintaan. Kylmä ilma kuivattaa ihoa, kun taas lämmin lisää ihon kosteutta ja talinmuodostusta/hikoilua, mistä seuraa näppyjä etenkin rasvaisille ihotyypeille (9, 10, 11, 12).

climate

RAVINTO

Ravinto vaikuttaa suoraan ihon ulkonäköön ja sen kykyyn kestää ulkoisia rasitustekijöitä, kuten saasteita, UV-säteilyä ja stressiä. Huono ruokavalio voi aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista sekä vaikuttaa akneen ja erilaisiin iho-ongelmiin (esimerkiksi ruusufinni, atooppinen ihottuma ja psoriaasi) (13)

nutrition

STRESSI

Stressi voi vaikuttaa ihoon sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi stressaantuneet naiset kärsivät usein ihon suojamuurin heikentymisestä, mikä johtaa ihon kuivumiseen ja sameuteen lyhyellä aikavälillä (14)

stress

UNEN PUUTE

Unen puute heikentää ihon suojamuurin toimintaa ja nopeuttaa ihon yleistä ikääntymistä. Iho voi näyttää kalpeammalta, ja ohuet juonteet/rypyt voivat näkyä selvemmin. Tämä koskee erityisesti silmien ympärillä olevaa aluetta (15, 16, 17).

sleep

HORMONIVAIHTELU

Hormonivaihtelu, erityisesti naishormonit (kuten estrogeenit ja progesteroni), voivat vaikuttaa ihon rakenteeseen ja teksturiin kuukautiskierron (epäpuhtaudet, finnit, talinerityksen lisääntyminen), raskauden (epäpuhtaudet, finnit, melasma) ja vaihdevuosien aikana (syvät rypyt, ihon veltostuminen, tummat läiskät, kuivuus ja ihon oheneminen) (18, 19, 20, 21).

hormones
EKSPOSOMIEN VAIKUTUKSET: VAIKUTUKSET IHOON

RATKAISUMME EKSPOSOMIEN TORJUNTAAN

Voidaksemme vahvistaa ihoa eksposomien voimaa vastaan, valjastamme teknologian käyttöösi: ihotautilääkärien ja ihonhoidon asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä luoman yksilöllisen SkinConsultAI -ihoanalyysin avulla tiedät, mitkä ovat ihosi hoidon ensisijaiset tarpeet. Ihoanalyysin avulla voimme ehdottaa kattavia ihonhoitorutiineja ihosi tarpeisiin korkeiden turvallisuusstandardien mukaisesti.
Vichyn vulkaaninen vesi sisältää runsaasti ihon omaa puolustusjärjestelmää vahvistavia mineraaleja. Yhdistämällä siihen tehokkaita dermatologisia vaikuttavia ainesosia kehitämme tehokkaita, hypoallergeenisia koostumuksia. Tuotteidemme tehokkuus on kliinisesti todistettu ja testattu todellisissa olosuhteissa, todellisilla naisilla ja herkällä iholla.

MISSIOMME ON EDISTÄÄ EKSPOSOMITUTKIMUSTA

Jokapäiväinen tavoitteemme on tuoda saatavillesi tutkimusta ihon hyvinvoinnista. Vichy on jo vuodesta 1931 lähtien ollut tieteellisen ihontutkimuksen kärjessä seuraamassa naisia kaikissa elämänvaiheissa. Ihon eksposomitutkimuksen uranuurtajana ja vuosittaisen tutkimusapurahan sponsorina jatkamme ihon hyvinvointia koskevan tieteellisen tiedon rahoittamista ja tukemista.

“Vichy on sitoutunut edistämään lisätutkimusta ja ymmärtämään syvemmin eksposomien ja ihon hyvinvoivan ulkonäön välistä yhteyttä. Vichy tukee kolmea vuosittaista apurahaa kansainvälisen tutkimuksen edistämiseksi."

Dr. Delphine Kerob
Ihotautilääkäri ja Vichy Global Medical Director

MISSIOMME ON EDISTÄÄ EKSPOSOMITUTKIMUSTA

VICHYN EKSPOSOMEJA KÄSITTELEVÄT JULKAISUT

Vuonna 2019 Vichyn eksposomilautakunnan tutkimustyö johti julkaIsuun "Skin and Exposome" (Iho ja eksposomit). Se oli ensimmäinen katsaus, jossa esiteltiin eksposomien iholle aiheuttamia biologisia ja kliinisiä vaikutuksia.

Vichy julkaisee eksposomitietouden levittämiseksi tutkimuksiaan tunnetussa dermatologisessa julkaisussa vuosittain, ja tähän mennessä tutkimuksia on julkaistu yli 30.