• research
 • Points de vente
 • newsletter
 • my skin

Näkemyksiä hiustenlähdöstä

Hiusten irtoaminen

Vastauksia kysymyksiin

Mitä tehdä?

Stemoxydine-molekyyli

Hiustenlähtöongelmaan voidaan vaikuttaa Stemoxydine-molekyylin avulla. Molekyyli saa lepovaiheessa olevia hiustuppia heräämään ja tekee näin hiuksista runsaammat ja tuuheammat. Vichy-uutuus Dercos Neogenic sisältää tehokkaan pitoisuuden Stemoxydineä.

Miehillä hiustenlähtö alkaa näkyä ensimmäiseksi kaljuuntumisena hiusrajassa sekä päälaella. Naisilla taas ongelma näkyy useimmiten hiusten yleisenä ohenemisena ja hiuspohja alkaa näkyä hiusten alta selvästi. Kun hiustenlähtö on jo näkyvää, on tärkeää saada hiuksiin lisää runsautta vaikuttamaalla kantasolujen ympäristöön. Näin lepovaiheessa olevat hiustupit saadaan heräämään.

Molekyylin valinta

Stemoxydine on patentoitu molekyyli, joka auttaa herättämään osan lepovaiheessa olevista hiustupista. Se valittiin yli 100 kantasolujen ympäristöä optimoivan molekyylin joukosta.

Toimintaperiaate

Stemoxydinen tehokkuus perustuu sen vaikutukseen kantasolujen toimintaan. Molekyyli imitoi vähähappisen kantasoluvaraston olosuhteita ja vaikuttaa siten kantasolujen toimintaan optimaalisesti. Tämä taas edistää uinuvien hiustuppien heräämistä. Stemoxydine siis optimoi tehokkaasti hiusten kantasolujen toimintaa siellä, missä uusia hiuksia syntyy.

 • Normaali O2-taso
 • Alhainen O2-taso
 • Normaali O2-taso + Stemoxydine

Tehokkuus

Stemoxydinen tehokkuus on todennettu in vitro -tutkimuksissa. Kliininen tutkimus toteutettiin yli sadalla pälvikaljupotilaalla kansainvälisesti tunnetun ihotautilääkäri  ja trikologisti Pascal Reygagnen valvonnassa. Hän toimii Sabouraud Health Centren johtajana Saint Louis -sairaalassa Pariisissa.

Kolmen kuukauden käytön jälkeen aktiivisten hiustuppien määrä lisääntyi ja hiuksista tuli tiheämmät: +33% uinuvista hiustupista aktivoitui* ja hiuksista tuli +4% tiheämmät**. Tämä vastaa keskimäärin 1700 uutta hiusta kolmen kuukauden aikana.

*Kosmeettis-kliininen testi 23 henkilöä* ja 100 henkilöä**. Stemoxydinen tehokkuus testattu vs. placebo päivittäisessä käytössä 3 kuukauden ajan.

 • Hiusten lukumäärä / cm2
 • KK 0
 • KK 1.5
 • KK 3

Stemoxydine® 5%

Placebo

 • KK 0
 • KK 3

Hiustenlähdön
ABC

Määritelmät
Hiustenlähtö

Hiusten lähteminen vaiheittain tai kerralla, joko tietystä osista hiuspohjaa tai koko hiuspohjan alueelta. Hiustenlähtö voi johtaa lopulta kaljuuntumiseen.

Aminohappo

Pieni, 10-15-atominen molekyyli. Aminohappo on tärkeä proteiinien rakennusaine.

Hiusnysty

Hius kasvaa hiustupen eli hiusfollikkelin pohjalla sijaitseva hiusnystystä. Hiusnystyn pohjalla on alue, jossa on paljon verisuonia. Niiden välityksellä hiustuppeen virtaa hiusten kasvuun tarvittavia ravinteita.

Kantasolut

Soluja, jotka saavat kudoksen uusiutumaan. Kantasolut tuottavat uusia soluja läpi elämän. Kantasoluilla on tärkeä tehtävä hiusten uusiutumisessa.

Lipidit

Lipidien muodostama "sementti" on rasvaa, joka yhdistää kudoksen solut toisiinsa.

Kollageeni

Kollageeni antaa iholle sen joustavuuden, vahvuuden ja kimmoisuuden. Hiuspohjassa kollageeni ympäröi hiustuppea ja suojaa sitä.

Korteksi eli kuitukerros

Korteksi on hiuksen tärkeä, sisin osa. Korteksia suojaa hiuksen kutikula eli suomukerros.

Kutikula eli suomukerros

Kutikula on hiuksen uloin osa, joka suojaa hiusta.

Hiustuppi

Hiustuppi on 4 mm hiuspohjan sisässä epidermiksessä sijaitseva kolo, josta hius kasvaa. Se työntyy epidermiksen läpi tietyssä kulmassa kunnes saavuttaa ihon syvemmän kerroksen. Hius kasvaa hiustupen pohjassa sijaitsevasta hiusnystystä.

Mikroverenkierto

Mikroverenkierto koostuu pienistä verisuonista, jotka kuljettavat nesteitä, ravintoaineita ja happea soluihin.

Trichogrammi

Hiusten tilan arviointitekniikka, jossa hiukset ajellaan neliösenttimetrin alueelta. Alueesta otetaan kuva juuri hiusten ajelun jälkeen ja kaksi päivää myöhemmin.

Seulonta

Seulonta on biologinen tekniikka molekyylien tutkimiseen. Tekniikan avulla voidaan käydä läpi useita tuhansia molekyylejä päivässä ja siten löytää tuotteisiin uusia aktiiviainesosia, joilla on halutut ominaisuudet ja vaikutukset.

Päälaki

Hiuspohjan korkein alue.